Pages

Tuesday, 16 June 2015

kembali

 assalamualaikum...

rasa rajin plak update blog. haha. layankan jelah selagi ade mood ni kan. mak rasa berblog tetap kepuasan hakiki. anak-anak dah tido macam biasalah, keluar mencari 'me time' sekejap kat luar. sekejap jelah, lama2 karang esok mengantuk mengganggu tugas hakiki pulak.

nasi anak-anak biasanya dalam pantang ni.grilled salmon. sayur lemak.

 sayur omak malas nak beli sayur yang omak tak boleh makan. so dieorang makan jelah sayur yang orang pantang makan. lauk dieorang dalam pantang ni, kalau bukan sayur air, sayur tumis, sayur lemak, sup, singgang. ayam bakar ikan bakar, ayam goreng ikan goreng. bosan sungguh kan? sikit lagi anak2. 3 hari je lagi insyaallah.

memang purposely suap ngan sudu. salmon dah siap buang tulang. sebab fateeh akan sedar bila2 masa je. baby bila bangun tido je tak dak benda lain selain nak susu. kakak-kakak pulak kalau makan sendiri ummi tak larat nak kemas. so masih rela suap kalau berkesempatan. jadi terpaksa la suap sambil menyusu. sambil bernafas. sambil membebel.

multitasker  not!

padahal diri omak ni bukan multitasker pon. buat banyak benda mula la nak serabut. bila serabut mula la nak menaga. -___-"

menaga

menaga

ade satu masa beberapa bulan lepas. omak berjaya kawal nafsu amarah. kurang marah. kurang tinggikan suara. sebab dapat kesedaran, dapat semangat nak berubah. tak nak anak-anak mak bila besar seksok, memory dia masak kecik omak asyik menaga je kan. menempik macam tarzan.

mana entah semangat tu.

mana entah kesedaran tu

kembalilahhhh


Monday, 15 June 2015

misi pantang

assalamualaikum...

setiap kali oantang confuse pantang ni berapa hari. kalau kat kelantan omak biasa pantang 40 hari je biasanya. konon kalini nak pantang 44 hari. tp sekarang malas lahhh. cepat la habis pantang. kita pantang 40 hari jelah. ok misi dalam pantang adalah untukkkkk....



menggemukkan budak ni. hehe. ok tipu. katangness semasa baby runs in the blood katanya. so takyah nak misi2 sangat.walid semasa baby katang. besar kurus. ummi semasa baby tak katang, besar baru katang. muehehe.

-____-"

al fateeh biarlah dia mengkatangkan. ummi kene la mengkurus. penat dah aih jadi gemuk. 5 tahun dah pegang titlle si gemuk diet tak kurus-kurus. hopefully kali ni tak hangat-hangat taik ayam. walaupon progress kali ni slowwww dari biasa. tapi mungkin jugak sebab kali ni kenaikan berat tu banyak dari biasa kan. biasa masa hari last check up tak sampai pon 80. 76 masa maryam, 78 masa fateemah. dah tahniah 81 masa fateeh. masa maryam dan fateemah berjaya turunkan berat ke 68 masa habis pantang. ni pantang tinggal xsampai seminggu omak stuck dengan berat 70 lagi.

8 hari lepas bersalin.

32 hari lepas bersalin


persoalannya adalahhhh...

awat nampak makin gemuk???

kuajaq betul la cermin. (eh. tiba2 salahkan crmin)

huaaa..stress omak. stresss


rileks. susukan anak dulu

salah baju je tu. (tiba2 salahkan baju pulak)

Wednesday, 10 June 2015

muhammad al fateeh


 bismillahirrahmanirrahim...assalamualaikum

6 bulan tak menaip kat blogspot ni tak la terasa sangat janggalnya sebab hari2 pon menaip panjang-panjang kat instgram. haha. orang nak baca ke idok lantok ler. asal mak boleh membebel.

esok, genap 32 hari fateeh. baru berpeluang nak update pasal dia kat sini. alhamdulillah. semua selamat. dia pon setakat hari ni sihat walafiat. jadi kita throw back hari fateeh keluar dari perut ummi.

thanks along. sebab selalu ade.

hai saya muhammad al fateeh
lahir 3.61, 54 cm anjang saya
dr seri yang sambut saya macam kakak-kakak saya jugak

nak cerita pasal bersalin, takde ape pon nak cerita. sebab macam lebih kurang je ngan kakak2 dia, cuma kali ni tak induce. ummi macam biasa. ber-happydural.

 penat semua tunggu ummi beranak ye?









alhamdulillah. so far saya budak baik. hehe. semoga berkekalan lah jadi budak yang senang dijaga yer fateeh. ummi pulak masih struggle nak menyesuaikan diri nak buat kerja rumah dengan anak 3 ni. doakan semua berjalan lancar.huhu