Pages

Tuesday, 16 June 2015

kembali

 assalamualaikum...

rasa rajin plak update blog. haha. layankan jelah selagi ade mood ni kan. mak rasa berblog tetap kepuasan hakiki. anak-anak dah tido macam biasalah, keluar mencari 'me time' sekejap kat luar. sekejap jelah, lama2 karang esok mengantuk mengganggu tugas hakiki pulak.

nasi anak-anak biasanya dalam pantang ni.grilled salmon. sayur lemak.

 sayur omak malas nak beli sayur yang omak tak boleh makan. so dieorang makan jelah sayur yang orang pantang makan. lauk dieorang dalam pantang ni, kalau bukan sayur air, sayur tumis, sayur lemak, sup, singgang. ayam bakar ikan bakar, ayam goreng ikan goreng. bosan sungguh kan? sikit lagi anak2. 3 hari je lagi insyaallah.

memang purposely suap ngan sudu. salmon dah siap buang tulang. sebab fateeh akan sedar bila2 masa je. baby bila bangun tido je tak dak benda lain selain nak susu. kakak-kakak pulak kalau makan sendiri ummi tak larat nak kemas. so masih rela suap kalau berkesempatan. jadi terpaksa la suap sambil menyusu. sambil bernafas. sambil membebel.

multitasker  not!

padahal diri omak ni bukan multitasker pon. buat banyak benda mula la nak serabut. bila serabut mula la nak menaga. -___-"

menaga

menaga

ade satu masa beberapa bulan lepas. omak berjaya kawal nafsu amarah. kurang marah. kurang tinggikan suara. sebab dapat kesedaran, dapat semangat nak berubah. tak nak anak-anak mak bila besar seksok, memory dia masak kecik omak asyik menaga je kan. menempik macam tarzan.

mana entah semangat tu.

mana entah kesedaran tu

kembalilahhhh


6 comments:

eMMe said...

huhuu..bila farah kata nak berubah, cam tersedar... saya pun nak berubah...tapi leh control marah2 sayang kan... tapi mmg ketap gigi je laa..lelame gigi ni pun leh patah, huhuuu...

Dewi Aja said...

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website ini www.kumpulbagi.com untuk info selengkapnya.

Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, resepi dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

nor hayati abdul halim said...

saya pun asyik la menaga smnjak second prgnant ni..sian anak,pas kena tegur ngn asben bru la insaf..hihi

Salmiah Mz said...

Memang susah nak buang sifat pemarah tu. Tapi bila dah marah, pastu mula la rasa bersalah kan dengan anak. Kena cool sentiasa.
Salam ziarah dan salam lebaran.

Huzaimah Basar said...

bila ada baby ni, kena jadi suppermommy lah ye. Saya pun tgh menyesuaikan diri dengan rutin yg baru.

Nurul Aini Mohd Noor said...

Wah sangat banyak resipi kat sini. Terus berkongsi ye sis. happy sharing :-)

Jom blogwalking blog biasa saya http://ainisharendcare.blogspot.com