Pages

Tuesday, 11 November 2014

Suasana malam





Dieorang sebelum tido.

Weekend haritu, along tanya, nak soh dia stay lama tak kat rumah. Malas nak susahkan dia. So dia stay.sampai isnin jela haritu. Sebenarnya kalau dok bertiga ni boringggg sangat. Sunyi. Sebab tu kene beranak ramai2. Supaya meriah sikit rumah. Boleh gitu? Huhuhu. Padahal bila dah besar nanti sunyi.jugak anak ramai pon. Kubur pon nanti berseorangan jugak.

Srkarang tengah baring diantara anak2 yang tengah tido. Sunyi dan aman bersatu. Heheh. Kalau dieorang bising bergaduh ummi cakap bising plak. Pastu kata sunyi kan. Baby dalam perut pon mengeras. Memang awal sungguh adik menunjukkan diri.semoga sihat la dok dalam tu. Xlama.dah check up nak tengok baby lagi. Tapi.mungkin next check.up pon walid.xde lagi.

Bertabahlah hati. Demi sesuap nasi.

Mak.memang setiap kali pregnant, cengeng nya lebih. Eh. Memang cengeng nya lebih orangnya. Tapi kalau xpregnant tu ade la sebab nya. Tapi bila pregnant ni, sunyi pon rasa nak nangis. Haha. Kaki lenguh sebab swim pon rasa nak nangis. Kene.urut sendiri kaki.lenguh ngan letak minyak zaiton kat perut pon nak.nangis. Padahal kalau ade laki pon, macam la laki awok tu nak buat semua.benda.tu kalau xsuruh. Kene urut dia lagi ade. :p

Anak2 mak cengeng, mak salahkan penyakit cengeng yang berlebihan bila.pregnant ni. So kali.ni nak kurangankan kecengengan. Tapi ternyata sama sahaja. Enggak dapat di.control. Saya salahkan hormonnya. Heheh

Dah nak masuk 2nd trimester. Perasan keinginan terhadap asam dah berkurangan. Pening masa masak.pon dah kurang. Tapi kadang masih datang peningnya. Xleh lambat makan. Malas masih disitu. Ya ampunnnn. Malas sungguhhh. Kadang rasa macam hantu mak limah kat rumah. Naseb la husband xde. Masak malas. Mandi malas. Ngemas malas. Nak beraktiviti ngan.anak2 xde mood. Semua malas. Rasa gemuk, jerawat kat muka.bertambah. Bersyukur kadang husband takde.masa.ni. Hahah. Pulokkkk. Kadang jelah.

K lah. Bila dah menaip xreti berhenti. Cukup la dulu mengutuk diri sendiri. Nak keluar bilik kejap menjenguk ruang tamu yang bagai tokang.

Astaghfirullahalazim

1 comments:

Hanie said...

salam perkenalan
seronok baca blog awak.. sama lah situasi kita kot. cuma awk nak tambah lagi satu, saya belom lg, still masih dua.