Pages

Thursday, 4 September 2014

akikah fateemah maisarah

 bismillahirrahmanirrahim...

assalamualaikum,

balik kampung baru-baru ni tujuan utamanya adalah majlis akikag fateemah yang sudah lama tertangguh. alhamdulillah, dah selamat dah akikah walaupon lambat sikit. fateemah dah setahun 8 bulan dah pon.

maryam dulu, majlisnya di rumah mak tok belah ummi. jadi fateemah belah walid la plak kan. adil dan saksama. alhamdulillah, majlis berjalan lancar, walaupon ummi sakit pinggang sebab anak ummi nak berdukung jer sepanjang hari. dah la tak nak orang lain. walid pon tak nak. takpe, sebab dia pengantin kita kasi can.

dah bersiap pengantin ngan kakak pengantin.

majlis tenang je. satu sebab catering, jadi family tak yah bekerja keras, lagi satu sebab tetamu haritu datang tak serentak. sepanjang masa ade orang. dari tengahari sampai ke maghrib. jadi sempat la nak melayan tetamu tu.

yang jadi penat tu sebab panas amat dan kene dukung anak. hehe.

bila menaip ni baru teringat. mak patut pakai carrier kan. tak lenguh. gahhhh. luperrr








 tapi sebab sibuk dok melayan tetamu tak sempat nak ambik gambar banyak-banyak. ade lagi gambar dalam camera dengan phone husband. ni dari phone sendiri jer. jadilah kan. mak malas nak transfer. ambun!

kalau rajin (tak janji) akan aupdate plak gambar dari caera ngan phone suami.

 baju ni baju jahit sendiri, baju anak, dan baju omak

nak cerita pasal baju omak. antara baju yang dijahit yang berjaya. sebab selesa.

tapi dah terkubur. T_T 

hangus terbakar masa iron nak g kenduri. sedih mak. sedihhhhh



 tinggal kenangan la baju ni. 

jadi kene tempek banyak2

maryam faleesya si kakak pengantin yang diluar kawalan haritu. makan minum pon susah. mainnnn je sepanjang hari


2 comments:

eMMe said...

fara... pekaba?lame tak jengah sini.. moga sihat semuanya.. comel la pengantin-pengantin kecil kamu, mak pengantin pun cunnn je...

nafisahnanas said...

alhamdulillah..selamat buat aqiqah.sy suka follow blog fara..