Pages

Sunday, 10 August 2014

selamat...selamat hari raya

assalamualaikum warahmatullahiwabarakatuh...

dah berbulan tak menjenguk blog ni. sebab malas. hehe (jujur dan saksama). ni nak mengabadikan aktiviti raya tahun ni. kene la mengabadikan sebab nanti nak cek senang, tahun ni turn rumah sapa raya kan. ade bukti kukuh. tahun ni raya belah tanah merah. rumah akakk leteww. tapi malas la nak pilih gamba. ade 700++. dah la semua gamba tak cantik. sebab tak bawak balik dslr pon. guna cameraphone. upload la dulu mana2 gamba yang berkenan dimata

sebelum raya.

kiteorang balik awal, maka tidak lah sempat merasai jem raya. tapi lama jugak perjalanan sebab walid ngantuk, berapa kali berhenti tido entah. tapi takpa, biar lambat, asal selamat.

rumah mak tok. dok kejap rumah maktok untuk berbuka puasa, tapi malam tu terus pergi rumah tok kat bachok.




tapi sempatlah petang tu pergi rumah moyang mereka kat kampung kejap hantar food berbuka puasa dengan abah tok. walid tak larat, dia tak ikut. dia tido.

ni dah kat rumah walid, di bachok.

panggil family-family terdekat belah husband buat buka puasa sikit


 fateemah ni berani, ni first time dia. 

 ni sepupu dieorang, rifqi

kakak pon berani, tapi ambik masa nak panggil keberanian tu. hehe

dok dua hari rumah husband, pastu ke tanah merah balik.

sampai dah ukul 10 kut. nak kene bungkus ketupat 6 kilo. penat hoih. sepanjang hari kene membungkus, malam tu kene masak juadah raya lagi. kalau prepare awal2 xpe, ni apa pon tak buat lagi. buat ape yangmampu jelah.

kakak, memang suka tolong ummi, ape pon ummi buat, dia kene buat

adik pon suka tolong, tolong makan. hehehe

 juadah pagi raya. 

gambar family kecik pagi raya

family besar.

ade tudung kuning, tapi maryam tak nak pakai tudung kuning sebab tudung ni tudung baru walid belikan.

kene upload gamba ni sebab rasa maciam muda remaja. hahah

k bai

2 comments:

Rizziela said...

Alahai..geramnya tengok yg comel2 tu :D gigit sikit boleh?

Zaila Mohamad said...

walid mace YB melawat kawasan..haha