Pages

Monday, 14 April 2014

fateemah maisarah

 bismillahirrahmanirrahim...assalamualaikum

hari ni dua orang tanya kenapa tak update blog. pagi tadi along

"yah, dio meme tokse update blog doh ke?"

huhu... rasa macam tak de benda nak update. semua benda dah diupdate kat instagram. gambar semata. tu pon gamba muka je la kan. takde cerita disebalik.

malam ni husband plak. dia cakap, "sian  baby ummi tak update pasal dia. nanti dia ingat ummi tak sayang dia"

T_T

bukan dikkk. ummi sayang sama je. tapi kakak dulu zaman blog. adik zaman instagram. ummi update pasal adik 10 kali smeta orang kampung ummi kata. silap-silap haribulan orang kat ummi ni macam dia sorang je ade anok. food pon gitu jugak. tapi bezanya adik senang makan. so ummi pon tak beria la masak benda susah. kikiki

adik setahun 3 bulan dah bulan ni. eh ni bulan 4. maknanya dah nak setahun 4 bulan la adik. kakak dulu setahun 4 bulan ummi merandung doh. hahahah. eh sori keluar tajuk. kita nak cerita pasal adik kan?

ummi rase ummi dah kuat belebe dah. so ummi ingat adik cepat la cakap. rupanya sama je. huhu. setahun 4 bulan, perkataan yang jelas adik sebut

awoah (allah, bila nak semayang)
nak
powowo (pororo)
owowooo (let it go - hangpa mampu paham? mak mak je paham bahasa anak ni. kekekeke)

adik main aci tunjuk je. naseb la ummi faham. huhu

dia suka main bunyi binatang.

suka tunjuk body part

suka lagu head and shoulder

memang mainan umo ni la kan.

memanjat boleh tahan.

kalau dia nak milk, dia hekhekhek skit kat ummi, menonong jalan masuk bilik. kalau orang tak ikut drama la kat situ.

anak yang berdikari la fateemah ni. dia layan diri je. susah sangat nak tengok dia buat perangai.

 
makan nasi

susaah jugak nak control food anak ke dua ni. sebab dia pengaruh ngan kakak dia. kadang dia boleh boikot food dia bila tengok food kakak. solution nya i suap sama pinggan tapi food lain-lain. kalau berkuah tu susah jugaklah. bukan selalu la, kadang ok je makan food dia.

senang makan. tapi kalau pasta tu memang berganda-ganda la makan.

gapo lagi eh? kalu ingat ummi cerita lagi yeh. layan gamba ummi keluar ngan kawan-kawan ummi haritu















budak-budak ni sama la ngan orang tu sebenarnya. i yang terkurung ni, kalau dapat keluar tak kisah la kemana, memang gembira sangat. dieorang lagiiiii lah happy nya. ngan ade orang melayan lagi.

astaghfirullahalazim

0 comments: