Pages

Monday, 2 December 2013

satu hari

bismillahirrahmanirrahim...

assalamualaikum...

aktiviti maryam dengan fateemah pada suatu hari, minggu lepas. sebenarnya ni dah cubaan ke tiga menaip selepas dua kali entry tak leh nak publish. tak dok semangat doh la nak menaip benda sama.

 
fateemah kalau jumpa sikat memang akan akan 'sikat' rambut dia

food ummi











sebab sekarang musim cuti sekolah kan, ramai la jugak breakfast sekarang. gazebo biasanya penuh dengan pelancong-pelancong. terpaksa la kami duduk di kerusi meja. susah la sikit budak ni nak membuas. jadinya kejap je breakfast. bila boring balik.

 lunch fateemah. chicken bolognese.

dengan bahan terhad masa ni tinggal tomato ngan ayam je dalam peti. biasa nak balancekan rasa masam tomato i campur sayur manis macam labu ke, ni sebab tomato je ade, campur kurma sedikit. 

tumis bawang putih ngan bawang holland, masukkan ayam. bila masak masukkan air dan tomato. masak sehingga tomato masak, masukkn mix herb dan kurma. bila semua dah lembut, tunggu sejuk sikit i blend sampai hancur. makan ngan macaroni.

food maryam. beli. =P

suap mereka, kalau sorang nak duduk atas kerusi kene dua-dua atas kerusi. yang kecik tu tak nak kalah.

fateemah angkat tangan kalauorang tanya, sapa nama fateemah. tak pon panggil fateemah pon angkat tangan. 
petang bawak dieorang mandi kat pool


fateemah baru bangun tido masa ni. jadi dia moody. tak nak dok dalam air.


lama-lama baru ok. ni pon ummi tanya sapa nama fateemah. beria angkat tangan



angkat tangan lagi. ni bukan tanya sapa nama fateemah pon. panggil dia nak soh tengok camera, dia angkat tangan.

3 comments:

Salma Tayo said...

hehe comel fateemah asyik angkat tangan je.

nor hayati abdul halim said...

comel princess akak..sya nk follow blog akak xboleh pun =(

silent reader ja selama ni sebab mncari resepi food baby..halalkan ya akak

izatishop.blogspot.com

syaidatul akmar said...

http://qqhouseofhealth.blogspot.com/