Pages

Monday, 2 December 2013

keluar sangkar

bismillahirrahmanirrahim..assalamualaikum...

amaran: banyak gambar ni, sebab tuan blog tamak semua nak upload.

pejam celik, pejam celik, sudah sebulan dok di resort ni. dan dah sebulan jugak husband kerja non-stop tak de cuti walaupon weekend. kalau husband kerja, maknanya mak terkurung la dalam kawasan resort ni. ade la keluar pergi beli groceries. tu pon tak nikmat pon keluar sebab dia dah balik lambat, nak makan lagi, maknanya beli groceries dalam keadaan terkejar-kejar orang dah mop lantai nak tutup kedai dah. tak de nikmat mebeli brang dapo kalau dah nak cepat tu. ambik yang nampak dimata je. biasalah surirumah ni, nikmat shopping dia hanya dapat bila membeli groceries je. tu la terapi tetap. dapat tolak trolley pilih bawang basah tu nikmat gila dah rasa.

hari sabtu tu husband kerja jugak, tapi balik awal. balik awal pon pukul 5 jugak. ingat kan dia cakap nak balik awal tu pukul 12 ke, pukul 1 ke. balik main ngan anak, pukul 7 petang pergi lagi untuk kerja malam. so esoknya dia cakap dah tak larat nak pergi kerja. nak pergi kk, nk shopping, nak hilangkan stress. sedap je bunyi. ummi sengeh je. boleh lah tumpang hilangkan stress. wahahaha

lama tak vain begini haha

muka licin adalah efek pencahayaan dan tidak focus. muka bujur adalah sebab angle. harap maklum. in denial mode. di kala muka mendulang ni, senang hati pulak tengok vain masih runcing. sepanjang entry ni memang takde la gamba mak. husband ambik gambar memang tak akan memenuhi kehendak. kehendak tu mesti nampak tak gemuk. kahkah. dah gemuk camane nak nak nampak kurus. pastu nak salahkan photographer >,,<

 
muka separuh dulang bleh la lepas, tak nampak dulang sangat.

maaf la anak-anak.naik kereta tak dok car seat

sebenarnya dah keluar konon nak pergi breakfast kat kedai kelantan, dekat jer ngan resort ni. dah bosan mengadap makanan resort. sekali tak bukak, round-round cari kedai susah nak cari kedai bukak hari ahad. maka kembali la ke resort untuk breakfast. syukur at least ade makanan maghfarah!



 anak dara ni dah besar sangat dah kan

ni konon besar

pastu pergi basuh kereta kejap sebelum pergi kk


 jantung manis kita. juga hempedu pahit kita jugak kadang2 =P






 masa tenagah membeli-beli, berjalan-jalan. maryam mintak nasi. keluar mall cari tempat makan terdekat.







 kasut pertama dia. setelah nak masuk setahun umurnya.

sempena dapat kasut baru kut. malam ni, masa dok main-main ngan dia, dia dah bangun berjalan 2 step. 2 step jelah. pastu duduk tak nak bangun-bangun. hehe

stail dia sekarang, panggil nak ambik gambar je angkat tangan

kakak yang sibuk nak nasi. anak-anak mak memang perut ade jam loceng, sampai masa je terus berbunyi tak boleh nak lengah langsung. adik takpe ummi bawak bekal. berbaloi la dengan bising lapar nasi tu, banyak gila dia makan.

 
malam nya dekat puteri hang lipo

i mengidam ketam. so husband ajak makan kat sini sebab dia selalu makan kat sini dengan kawan-kawan dia cakap sedap ketam dia. sekali bila order, ketam habis. hancur hatiku....





 tapi hati kembali bersatu bila try semua food dia

kiteorang order tomyam putih, butter prawn, ikan siakap steam nyonya stail, dengan kerabu sotong. semuaaa sedap. apaling mengancam tomyam dia. mak hirup hingga titisan terakhir. recommended! makan semua ni campur dua jus buah, complimentary teh cina dengan buah sebekas rm 80. untuk kesedapan tu berbaloi lah. dan service cepat. excellento. nak datang lagi, nak jugak makan ketam dia.

 macam gaya tau mok cik ni

mok cik ni plak asal hala camera je buat muka ayu. padahal sebelum ni melompat2

 ummi nak? nak ambik laaa

tak bolehhh..ni kita punyaaa

balik kepenatan. keluar awal pagi, balik lewat malam.

keluar semalam walid belanja ummi ngan anak-anak jer. untuk diri sendiri tak de pon. katanya,

 " belanja anak bini lepas kerja penat hari-hari. kerja pon untuk anak bini jugak. walid tak beli pape pon takpe"

manisssss nya walid.

walid dapat lagiiii banyak walid. walid dapat pahala.

tq bie.

astaghfirullahalazm


2 comments:

Zaila Mohamad said...

jadi oghe Sabah dah

Petak Bunga said...

comel teletah anak2 dara..