Pages

Friday, 13 December 2013

ambella

bismillahirrahmanirrahim...assalamualaikum...

semalam tak sempat nak update blog. buzy nyeh...tak tahu buzy ape. =P










kelmarin, masa breakfast bila nak balik bilik maryam nak bunga yang orang nak guna untuk deco christmas. berjaya pujuk dia. so mood dia ok jelah bila balik tu. tapi bila keluar ke cafe, orang cafe panggil dia bagi payung sebab tak boleh bagi bunga. ganti. sungguh baik hati pekerja-pekerja kat sini sebenarnya.

happy la dia.

dok ambella. ambella.

"kakak ade small ambella. walid ade big ambella"

"nanti nak tunjuk walid. kakak keep here" (dia simpan ambella dia dalam laci sebab nak tunjuk kat walid dia)

petang tu nak hujan, i nak pergi lobby sebab dia nak aiskrim. soh dia pegang payung tu. dia cakap,

"berat neee ambella walid. kakak nak ambella small"

dia tak nak pegang payung besar. na bawak payung dia je. heh. kalau hujan, tutup hidung pon tak mampu kakak.

malam nya, walid balik kerja. dok menunjuk payung dia kat walid. berembas la mereka tiga beranak. i kat toilet. tiba-tiba dengar,

"awohhhh... adik buat ambella kakakkkk. habis yosyak"

haha. tamat lah riwayat ambella small. fateemah tarik. kekeke

sian kakak. kalau ade rezeki, kita cari ambella betul yang saiz kecik. boleh kakak bawak berjalan-jalan. insyaallah

astaghfirullahalazim 


3 comments:

Petak Bunga said...

2 beradik ni selalu pakai baju sama...

Rizziela said...

comelnya

Raieza Hanim R said...

Kat ToysRUs (1B) ada ambella size budak! :)