Pages

Monday, 9 December 2013

aktiviti petang anak-anak

bismillahirrahmanirrahim... assalamualaikum,

terhad sebenarnya nak buat aktiviti untuk fateemah. terhad sebab barang terhad la. boleh je beli, tapi pak encik kalau mintak nak beli jer dia jeling. hahaha. jangan nak maciam maciam dalam hotel katanya. mak pon takut jugak sebenarnya nak bermessy-messy-an dalam hotel. kut terlarat sampai ka dinding naya.

sensory play: cik gebu dan ice tray






muka fokus

tunjuk dia suruh isi bebola kapas kedalam setiap lubang dalam ice tray. tak boleh semua lubang pon tak pe. dah kutip berjaya letak dalam beberapa lubang tu pon dah kejayaan besar. bagus untuk fine motor skill dia.

activiti ni senang dan tak bersepah kan. hehe. paling sepah pon dia carik-carikkan kapas tu je. biar kan dia explore. bukan susah pon nak kemas. cuma make sure dia tak sumbat dalam mulut dah la. hehehe


dia lagi suka kalau kita pon join dia skali letak-letak dalam tray tu. 

sementara kakak nya, sedang mencungkil kreativiti diri, menguji keseimbangan tupperware tower

  
buat dua tower. klcc tiada jambatan mungkin. =p

gaya nak diva jeeee



 
adik dah tinggalkan mainan dia

join kakak sekali

 
muka focus kakak

maaf la senget. exercise tengkok sikit.=P

tugas adik menguji ketahanan tower. qc. haha

 
kakak marah, adik g lari selamatkan diri kat ummi

dah jadi jaga tower plak. hehe

jimat kan. dia la engineer, dia la akitek, dia la pekerja binaan. dia juga yang jaga bangunan. 

alhamdulillah. benda-benda simple macam ni pon dah menceriakan petang kami. nikmat tak ternilai.

astaghfirullahalazim


1 comments:

Rizziela said...

bestnya...kalau anak2 akk mau di buat balingknya mengkut2 tu.