Pages

Sunday, 22 December 2013

3 tahun dan setahun

 bismillahirrahmanirrahim...assalamualaikum...

alhamdulillah, pada 20/12/2013 dan 21/12/2013 genaplah umur maryam dan fateemah masing-masing 3 tahun dan setahun. 3 tahun jadi ummi! alhamdulillah diberi peluang. harapnya diberi ummur panjang yang berkat lah. nak menjaga zuriat-zuriat ni. kalau umo tak panjang, saya wasiatkan kawan-kawan yang ade susu penuh peti tu tolong jadi ibu susuan, biar dia menyusu at least sampai 2 tahu. hehe. suka suki tinggal wasiat macam tu kan. =P

alhamdulillah, 3 tahun yang paling bermakna lah orang kata. baru 3 tahun kan. banyakkk dah rasa cabaran nya.  panjang lagi masa, insyaallah. harapnya dapat lah kita tempuhi cabaran sebagaimana 3 tahun ni. insyaallah.

rancangan awal tahun ni, kiteorang nak buat makan-makan lah sempena birthday mereka. tahun lepas dah tak buat. masa tu ummi kat price court sambut adik. bukan ummi jer. semua orang. huhu. alhamdulillah, birthday maryam tahun lepas disambut merih. hahaha

tapi tahun ni dok kat sini plak, sambut bersama family kecik ni jelah. walid balik kerja terus ke kota kinabalu. cari secret resepi.sampai counter dah nak tutup. order tak sampai lagi dah terus kene bayar. naseb sempat. rezeki kakak lah nak tiup lilin ade kek. lilin dah beli awal lagi beli kat Servey putatan. seharian dia dok sebut nak beli kek kat Giant. nak blow candle. hahaa. bagus tak anak mak? demand kek giant jerr =P







 adik setahun

gelap pulok

kakak 3 tahun

kek dia pilih sendiri. kek adik ummi pilih sebab ummi la yang nak makan. haha. durian cheese cake.

 








alhamdulillah...semoga anak-anak ummi membesar menjadi anak yang solehah. berguna dunia akhirat.

4 comments:

Baiduri said...

Epy bezday maryam n feteemah ^_^

Byzura Mj (By) said...

hapi besday kakak n tim!

eMMe said...

hepi belated busday maryam n fateemah... syok kan, selebret skali je... best! celebret anak branak je, kalo ade rezeki lebih leh wat kat umah, ajak adik bradik dtg raikan.. best juga kan Farah...

imm said...

salam kenal..singgah sini ye..sudi2 lah jenguk kite jugak :)
http://cikanem.blogspot.com