Pages

Tuesday, 19 November 2013

sensory play for baby

bismillahirrahmanirrahim...
assalamualaikum..

wah. harini tak sempat nak update blog walaupon tak tido tengahari. terasa sungguh kagum dengan diri sendiri. hahaha. mesenjak dua menjak ni i membuzykan diri melayan anak-anak buat aktiviti sikit. biarlah masa yang ade ni bermanfaat. memang agak penat la walaupon tak buat kemas rumah, tak basuh baju. malam memang ngantuk awal sebab badan terasa sangat penat. bangun awal-awal pagi pon sebab dia jugak kut. tapi suka plak bangun awal pagi tido awal ni. rasa tak lemau sangat. tapi alhamdulillah, i suka perasaan penat sebab buat aktiviti bermanfaat dari malam tido penat tapi takde ape pon yang bermanfaat dibuat. haha

ni maryam semalam

 lepas breakfast bawak dia main pantai sekejap. pastu jalan-jalan ditepian pantai kutip cengkerang. tapi payah la hai nak jumpa cengkerang kat pantai ni, kalau ade pon mesti ade penghuni. umang-umang. melompat dia kalau terambil cengkerang berpenghuni. huhu

sebab baru pergi beli bahan basah untuk masa, boleh la ummi masak sup ayam untuk kakak

duduk kat sini, boleh masak sup ayam untuk anak pon rasa bersyukur sangat. haha. sup kat hotel ni sedap la jugak. dan masakan kat sini i tak rasa ajinamoto sangat pon. maryam ni suka sup tapi kenapa entah kat sini sup pon dia tak layan kalau beli tu. ni sebab ummi yang masak sup, bertambah dia makan. alhamdulillah.

cer teka maryam kutip siput nak buat ape?

jeng jeng jeng... kite buat sensory bottle untuk adik






 dia sangat suka. shake- shake-shake

 
buat dua semalam. satu isi cengkerang. satu lagi letak sedikit sabun. buat bubbles in the bottle jugak

pelik. awat bubles ni biasa dok dalam kolam jadi dok dalam botol? kenapa xbasah? kenapa bila shake makin banyak?

 macam biasa. kakak yang excited lebih. haha


astaghfirullahalazim

1 comments:

Jie said...

salam.dua beradik ni byk baju sama corak/kaler.jht sendiri ke?ke beli mana2?