Pages

Thursday, 7 November 2013

semalam

 assalamualaikum...

semalam dah mengarang sampai habis, bila tekanpulish boleh dia cakap error. pastu bila cek kat draft tak de. malas nya nak kene type benda sama dua kali T___T

 hobi sekarang duck face

hari-hari seronok makan tembikai. kitatengok berapa hari lagi dia nak makan tembikai dengan seronok

 kakak dia pulak, hari hari main sand dengan friend dia cakap. kita tengok jugak berapa lama masa dia ambik nak bosan dengan pasir ni
 tak perasan plak ade kuda dalam gambar ni

1st day tengok horse dia excited. semalam dah tak pandang. banyak jugak binatang yang baru first tume jumpa. biasa tengok dalam buku je. tak pon tengok tv. hehe. nak tengok lebah, kumbang, burung. pegi tengok kat luar bilik je. ni untung jadi budak kampung kakak. hehe

makanan mereka semalam

 macaroni sup

masak je skali harung untuk dua-dua makan.

mula-mula tumis bawang putih dengan pure olive oil. bila dah wangi masukkan pasta dengan mix vege dengan hirisan tomato. masak sampai pasta lembut. pecah kan telur. bila telur masak masukkan bawang goreng. bawang goreng memang i dah goreng dari rumah. simpan dalam bekas kedap udara, sampai hotel simpan dalam chiller. membantu la bawang goreng ni memberi rasa dikala masak serba kekurangan ni. pastu asingkan untuk fateemah sikit, yang maryam punya letak garam. setel. semua kerja dilakukan dalam rice cooker.

 makan luar sebab kakak nak tengok bee. -___-"

petangnya hujan tak boleh nak main pool. dieorang pon tido. bila dieorang bangun, mandi kan pastu bawak pegi makan sambil tengok pantai je. sebab maryam dah mandi, berjaya halang dia main pasir. ngeh ngeh ngeh



balik bilik, tunggu walid kerja, ready untuk tido. budak kecik tak berapa kecik depan tu kalau kakak  minum susu nak jugak dia. dapat air masak dalam botol pon jadi la

3 comments:

Cik Puan Rara said...

vahhhh suka ye mkn tembikai.hehehe.semangat nya adik!

gee ryder said...

Cantikla farah tempat dia. Syoknya bercuti lama macam ni boleh release tension :)
Sukala maryam dapat main pasir selalu

Mama LiaSyaAme said...

hehehe seronok kan bertukar angin