Pages

Friday, 29 November 2013

pada suatu hari

 bismillahirrahmanirrahim..assalamualaikum,

sekarang ni musim cuti sekolah. resort ni ramai la orang. pagi-pagi ade je lah kawan maryam nak main. sekarang selalu keluar breakfast lambat, sebab selalu malas je nak keluar breakfast, tapi last-last pergi jugak.

tak dapat dok gazebo sebab dah penuh. dok dimeja, mintak baby chair untuk adik, kakak yang nak duduk

 dia buat tower dia cakap

nak mintak ambik jem lagi sebab tower rendah dari dia. berag lagutu

 
saya heran ape, asal saya boleh makan sudah



 lepas tu pergi beach. kat sana ade family daru puchong dia ade 3 anak dara. suka la maryam main. main pasir, main pantai. tapi ummi tak boleh nak ambik gambar sebab tak bawak camera, phone mapuh kerah. tengahari baru balik bilik. adik tak larat nak protes dah nak isap susu sambil baring, kakak tak nak balik nak buat camane. ummi siap tipu-tipu balik, dia cakap,

"kakak ok, kakak dok ngan friend"

amboi. punya la nak berkawan tu. tapi tak pelah. boleh ummi berborak. adik akhirnya tido jugak.

balik bilik,mandi, ummi order food kegemaran dia.

nasi ayam

ummi tak perasan selama ni, nasi ayam ade dalam menu. kalau tak, dah lama selesai masalah makan dia.

lepas tu tido. lama sangat tido sebab kepenatan dan kekenyangan kut. akibatnya malam tak nak tido awal. walid pergi main badminton. so buat la sedikit aktiviti di malam hari.

permainan follow the dot nama diberi

ummi buat sendiri je dot. huhu






 dah siap. dia cakap nak tunjuk kat walid

astaghfirullahalazim