Pages

Thursday, 14 November 2013

morning walk

 bismillahirrahmanirrahim..assalamualaikum...

hari ni bukan ummi kita yang yang bercerita. ni anak dia, maryam. kite nak cerita tadi kita pergi jalan-jalan tadi round hotel. bakar lemak sikit ummi cakap.

 
ni kita, ummi kita, adik kita sebelum pegi breakfast. 

nampak tak botol pink kat tangan ummi kita? tu sippy cup kita. memang kalau breakfast ummi bawak botol tu. ummi tak bagi kita guna cawan cantik cafe punya. sebab kita dah pecahkan haritu sekali. 

kita keluar breakfast hari ni ummi suruh kita mandi. sejuk la pagi-pagi mandi. tak best. dah la bila mandi tak boleh main pasir. so kita nangis la sikit. sikit je nangis. tapi tu lah ummi tu, nangis tak nangis dia mandikan jugak. membazir air mata kita je nangis

lepas makan banyak-banyak dah kenyang kita pon nak balik. eh. bukan kita makan banyak, ummi makan banyak. janji dicapati betul ummi. cakap datang sini nak diet.


ni dari cafe ke bilik kita. hari-hari kita lalu jalan ni la.

 pagi-pagi nyaman. ade banyak bee ngan butterfly kat sini. tupai pon ade kadang-kadang. sekarang musim bunga kut, banyak bunga kat sini. cantik pulak tu pelbagai warna.

 ni dari bilik kita nak pegi pool. ikut jalan ni la. tapi ni bukan bilik kita



 ni pool kita ngan fateemah main petang-petang. kalau tak hujan la. tapi sekarang tiap-tiap hari hujan.


ni pool ummi. kadang kite ngan adik pon kene paksa swim kat sini

ouh, adik kita tido masa jalan-jalan ni. lupa nak cakap masa awal cerita tadi.

 ni ummi nak cari lobby sebenarnya. 

tapi ummi tak tahu arah tujuan. ade signboard macam tak membantu je. kiteorang round-round kejap pastu ummi ajak balik lah. sayang lemak penat-penat kumpul.

ni bunga teratai kat bilik kita.


 ni tangga kat bilik kita. tapi bilik kita kat bawah takyah naik tangga. setiap kali lalu kita ajak ummi naik. tapi ummi cakap malas la ummi. sayang lemaks. ni ummi bagi kita naik separuh pastu posing sikit ummi nak amik gambar. sebab kita suka boleh naik tangga kita menurut perintah lah.

ni la bilik kita

ni la tempat kita makan, tempat kita beraktiviti, tempat kita lepak2. tempat ummi dekat tangga tu. takut adik turun. adik memang lajuuu je kalau nampak tangga

ni kita buat muka sebab ummi suruh smile. 
 
ade kawan ummi tanya hotel ni best ke tak kan, ummi cakap so far ok la. service ok, food kadang ok, kadang tak ok. hehe. bersih. cantik je dipandangan ummi. tapi ummi kita ni easy to please. hehe. kalau orang cerewet tak tahu la kan. lagipon ummi kita datang sini dengan low expectation dari cerita-cerita walid. sekali datang ok sangat la haiiii.. saje je walid ni.

food pon kalau tak nak makan hotel ade kedai makan kat luar. tapi tak tahu tengahari bukak ke tak. malam bukak jer. kemudahan kat sini tak tahu lah ape lagi ade. sebab setakat ni ummi bawak kita pergi poo, pantai, cafe. tu je. nanti bila dah jumpa benda lain kita cerita lagi ok.

bye

astaghfirullahalazim

2 comments:

Zaila Mohamad said...

situ buleh masok ko farah?

Rizziela said...

hotel kat mana tu? ok gak kalau nak relax..nampak tenang ajer kan