Pages

Sunday, 17 November 2013

kapten maryam

 ni la aktiviti masa lapang dia. nak cari bird =)

semalam memuding lagi untuk breakfast ngan snek budak-budak ni

 kali ini puding roti plak

2 bun roti whole grain (bun besar 1/2 penumbuk je. kecik comel)
sebiji telur
1/2 cawan air
3 biji kurma
7 biji kismis
1 sudu teh unsalted butter

carik-carik kan roti dalam gelas. sebiji bun bagi satu gelas
blend telur, air, butter kurmakismis
curah kan ke dalan gelas ade roti tadi
sementara tunggu air panan, i biarlah dia terendam sebati. 
bila air gelegak, balut cawan dengan plastic wrapper. kukus 

atas tu yang lama sikit rendam sebab rice cooker kecik boleh steam satu je dalam satu masa. rendam lama lagi cantik kejadiannya

 sup shrek

hehehe... sup telur je sebenarnya. sebab masak skali ngan team, dia susah sikit nak telan mix vege jadi blend.

tumis bawang putih dengan bawang holand dengan serbuk bilis. masukkan air, macaroni, mix vege yang diblend. bila macaroni dah kembang, pecahkan telur. akhir sekali masukkan bawang goreng. asingkan sedikit untuk fateemah. baru masukkan sedikit garam untuk maryam
 
 siap lunch dua beradik

lepas makan dua-dua beradu


 fateemah baru jumpa sorang kawan dalam cermin. seronok dia main ngan kawan dia tu =P

aktiviti petang maryam dikala hujan

A for apple 

astaghfirullahalazim

0 comments: