Pages

Wednesday, 6 November 2013

day 2

 assalamualaikum...

cey, mentang-mentang takde buat ape kan. konon nak update blog hari-hari. tapi satu entry pon jenuh menunggu nak upload gambar. hehe. internet laju sikit je dari zaman dial up dulu. haha. tapi bersyukurla ade internet. kalau tak mati kutu la mak.

hari ni takde buat ape sangat pon. pagi breakfast sambil kakak main sand. balik dieorang main air kat bilik air. tengahari aktiviti bebas, petang pegi pool. nak buat ape sangat kan? gitu jelah aktiviti lepas ni pon. hahaha

walid ngan kakak nak g breakfast

makan tembikai. suka dia makan tembikai. gigit-gigit kumpul air pastu sembur. -____-"

main pasir dengan kawan

maryam nampak beach terus tak boleh makan. makan sesuap waffle pastu dok ajak main sand siap nk baldi semua tu. kene la balik bilik ambik sekejap.

masih lagi dengan tembikai dia.

 sebab dia tak makan pon masa breakfast, tapaukan dia omelet. balik bili. makan ngan roti. tapi dia makan half je ngan roti

lunch adik makan bubur labu ikan bilis.

memang campak-campak habis ni. campak je labu dan ikan bilis sangai ke dalam nasi yang dah bertukar menjadi bubur.

maryam plak sebab makan roti sekeping je ngan telur lepas mandi dia kelaparan lagi. mintak nak eat.

jadi tumis bawang sekejap. camak makaroni, air, mix vege. masak sampai lembut. masukkan cheese. makan ngan lebihan omelet

jadilah pasta cheese dengan omelet 

dia makan 2 mangkuk tengahari, petang lepas berenang pon mintak nak lagi. habis portion ummi. so walid tapaukan untuk ummi.

puas hati nampak anak bersungguh makan walaupon kita masak simple sangat je pon. huhu. ade satu kepuasan disitu.=)

cik kak ni, ni port dia hari ni. dok la bergantung kat situ sambil jalan dari kerusi meja almari tv, ke kerusi balik. exercise katanya. ummi je tak reti-reti nak exercise

masih lagi port sama. siap tgk tv lagi tu.

hari ni masa nak tido dia buat cubaan berdiri sendiri lepas tangan atas katil. tak berjaya lagi. cuba lagi fateemah!

 maryam tak bosan lagi ngan tent dia. so dok la main dalam tu melukis-lukis. walid ckp jangan conteng dinding hotel sudah la kakak. kiteorang buat peraturan mewarna melukis ni hanya dalam tent je. dan ummi xxleh leka la. huhu

2 comments:

Zaila Mohamad said...

Azzam Haneef dok main ngukah tangga

stress mama sebab kena berakut sokmo, asal lepo jah tengok2 dok ngukah tanggo

Zaila Mohamad said...

alaa bestnyaaa, teringat zaman kecil2 dulu, kalau musim hujan berkampung duduk dalam selimut dengar cerita hantu

i miss those momentslah kakak!