Pages

Monday, 18 November 2013

bismillahirrahmanirrahim..asaalamualaikum..

baru lepas suap-suap anak-anak makan. so ade la masa sedikit sebelum salah sorang mintak nak susu jap lagi.

 sementara tinggu maryam pakai kasut. amboi bersipuh nampak dik?

/
dah gelap dah kakak

 adik yang serba lalu sekarang. alhamdulillah

 masa ni baru lepas menangis ni. i dok makan menyuap fateemah. dia macam biasa lah berlari kesana kemari. kalau dia rasa nak datang makan dia datang. tiba-tiba i tengok dia berjalan ke arah beach. i panggil sampai keluar anak tekak dia berpaling, sengeh, jalan lagi laju sambil lari-lari. dia ingat kita main-main gamaknya. biasa dia tak pernah pergi jauh pon. main area cafe je. amarah la bonda nya! dah la pantai tu kereta ade jugak kadang-kadang. bahaya kalau tak pergi kat air pon. nak dukung adik, nak pakai selipar. ade sorang pompuan ni pergi ambik dia. 

ummi bertukar jadi naga kat situ jugak. haih.

ni tadi i dok buat air kopi. dia panggil ape-ape air yang kiteorang tak bagi minum ubat. ubat ummi/walid. dia tengok i minum dia cakap,

" ummi demam minum ubat"

"yela..ummi tak sihat. kakak kene dengar la cakap ummi. ummi tak larat ni"

"oooo..sori. sian ummi. xpe. xpe..kakak ANDE" (kakak ade)

cakap sambil gosok-gosok lengan ummi. kakak ande la SANGAT

 makan tengahari anak beranak. adik makan super mac and cheese

kali ni tak letak protein pon sebab takde kehabisan.nak letak bilis macam tak kene semalam baru topup. takpe dalam cheese pon ade protein. ni versi senang. malas nak tumis. kekeke

masak labu, dengan garlic dengan bawang holland sedikit bersama air. sampai labu betul-betul masak, lenyek labu, bawang sampai hancur. masukkan pasta dan tambah air sedikit lagi. bila pasta dah lembut masukkan cheese. masak sehingga cheese cair. easehhhh

 sedia untuk di ngap

port kegemaran bila makan tengahari


macam biasa, bila dah kenyang mandikan tukar pampers masa untuk dieorang tido. bangun tu buat sedikit aktiviti

petang sikit baru bersiap-siap nak pergi swim walid call ajak deting. eh. ajak keluar. tanya nak makan seafood ka nak makan kambing. kambing la semestinya. hahaha. pelik bebeno datang kk makan kambing. kambing goreng amir khan ni i tak puas makan lagi. buat masa sekarang i boleh makan tiap-tiap hari. tapi xboleh la kan. minyak setambun. seafood suka, tapi macam kambing menang lagi. hehe

so ke amir khan la kita di putatan

kakak minum lassi


ummi teh pakistan. kali ni tak order kebab sebab haritu order kebab dengan kambing goreng ni kebuntalan melampau. ni try peria plok. kambing satu kuali tu portion sorang makan je tu. besar portion dia. makan ni pon balik terus pengsan. kekenyangan lampau.

lepas tu pergi pasaraya survey. sukaaaaaaa. sebab murah. beli kat giant haritu bapak lah mahal! ni murah banyak. ade sesetengah barang tu lagi murah dar semenanjung. mak suka mak suka. 

astaghfirullahalazim

8 comments:

Dekna said...

salam.
saya sllu jugak ikut blog kak ni. saya inggal di Sabah. best ke makan di amir khan putatan tu? sy blm pernah sampai lg.

magh farah said...

@deqnq, bestttt...kene la dengan slera saya. recommended!

LiTtLe^m3 said...

Pandai dh shopping kat survey?? Huhu best dok sabah??? Hihi.. enjoy.. kalau dok rumah proper ada tempat masak semua.. best dok kk ni. Seafoods kat pasar murah2 nok.

Zaila Mohamad said...

entri tiada tajuk, mama dio nk cepat sangatkah sapa dok ingat tulis tajuk? haahahaa

jauh benor g cari kambing tapi serious kat sini dok pernah jupo lagi masakan gitu

IbuKhayra said...

salam farah..
saya org sabah n dah lama baca blog farah.. sy tinggal putatan tp x pernah mkn kat amir khan tu.. thanx for d review nnt bole la gi mkn sana.. farah dah try warung saji d putatan? sana pun mkn best jugak!! wet butter prawn,garlic chicken, assam fish sedap kat sana..

Nora Latiff said...

geram tgk fateemah.. rase nak geget!! haha..

magh farah said...

baiti, ok-ok sajor. dok hotel je pon. huhuhu

kak ila, huhu..xajin make keda pakistan. so xsure ado ko dok kl

ibukhayra, kedai saji tu dimana? kalau ade rezeki boleh kita jumpa

@noralatif. alhamdulillah. sihat dan kuat dia

magh farah said...

baiti, ok-ok sajor. dok hotel je pon. huhuhu

kak ila, huhu..xajin make keda pakistan. so xsure ado ko dok kl

ibukhayra, kedai saji tu dimana? kalau ade rezeki boleh kita jumpa

@noralatif. alhamdulillah. sihat dan kuat dia