Pages

Saturday, 23 November 2013

baby activity: sensory box/ tray

bismillahirrahmanirrahim... assalamualaikum

hari tu i ade cakap tak jumpa cari lobby, rupanya kiteorang dah kat lobby cumaa kene naik tangga. sebab situ takde rupa lobby pon tak terpikir la tu lobby. hahaha. noobs! husband pulok bagi direction u pegi straight je. pegi straight gak jumpe chalet, pastu jalan raya la. rupanya straight ikut jalan la. cakap biar teghangggggg.

tapi beberapa hari tertangguh nak berjalan sebab asyik hujan je. bila hujan sedap la kan ternak lemak dalam bilik. hehehe

semalam barulah panas. panas, panas sangat pulok. tapi ok lah boleh berjalan-jalan lepas breakfast bakar-bakar lemak sikit sambil dukung budak 11 kilo.

tak de ape yang special pon kat lobby sebenarnya. nak tunjuk kakak ikan je. hehe

dok main turun naik tangga ni sekejap. kata nak bakar lemak kan.

pastu upah diri sendiri ngan maryam sekali eskrem. muehehe. bakar lemak la sangat =P
 

lama dia tak makan eskrem. suka la!

berpeluh2 muka. dah merah panas


 adik yang suka buat duck face sekarang.

balik tu ummi masak-masak sikit. pastu bagi susu, tido la dieorang. bangun tengahari makan.

bangun tu baru la buat activiti sikit. kakak lupa dah buat ape. main shape tu kut. ke mewarna. aktivity senang-senang la dia sebab ummi nak tengok adik kejap.

 sensory tray

ade shower cap, tisu, towel untuk texture berbeza. boleh la nak letak silk ka, kertas kasar ka biar dia rasa texture berbeza. ni je bahan yang ade.

bekas putih ngan penutup biru tu, tim suka main masukkan benda dalam bekas sekarang
tupperware kuning dalam letak penutup tu nanti bila shake-shake bunyi. boleh buat banyak-banyak guna bahan berbeza nanti bunyi dia lain-lain.

sabun hotel tu pulak, dua i rendam air panas (tapi bagi kat teem masa dah suam-suam la), satu bekukan jadi ais. biar dia rasa panas sejuk

kertas dalam tisu bentuk cylinder.
 
macam-macam adaaa. campak je semua. lagi colourful lagi bagus. lagi merangsang kan.

wow ape ni ummi?? longgokan kegembiraannnn

mula-mula memang nak letak dalam tray, pastu letak dalam box la best sikit. biar dia berusaha korek.
 


 tapi bila dalam kotak ni, ni ambik seketul dua yang dia suka je. pastu buat tak layan dah yang dalam kotak

so tukar ke tray balik. biar dia nampak semua

 kegemaran dia tetap mainan masukkan benda dalam bekas




 meletihkan mereka rendam dalam air. hehehe
 
dinner ummi. bersama dengan 2 keping roti boh butter tabur gula. memang lalu sangat makan kat sini. lapa sokmo. hayayaya

astaghfirullahalazim

0 comments: