Pages

Wednesday, 30 October 2013

senyuman sepet

assalamualaikum,

kadang-kadang, bila fateemah tido tak sabar nak tunggu sebab nak tengok senyuman sepet dia. geram nak kenyet-kenyet. hehe. hari yang tak berapa productive hari ni. sepatutnya mak kene mengemas rumah dan start packing sikit-sikit. tapi harini memasak je kut yang berguna sikit. lepas tu dok membuang masa. sempat lagi melayan movie kat youtube. haha. berzman dah tak tengok movie. malas mengemas punya pasal.

tapi memasak tu wajib la kan. kalau tak nak makan ape anak-beranak. tu pon habih simple lah.  


fateemah punya. sup pasta dengan ayam dan sayur-sayuran.

fateemah dah makan food ketul-ketul sebab dia tak nak makan food bertexture bubur ni.

bahan-bahan dia: garlic, bawang holland, celery, labu, tomato, brokoli, isi ayam dan pasta.

mula-mula tumis bawang dengan pure olive oil sampai wangi. masukkan air, pasta dan ayam. masak sampai pasta lembut, masak labu, celery tomato. masak sampai lembut. akhir sekali brokoli. nak buat berkuah boleh. tapi i keringkan kuah sebab tim tak nak disuap dengan sudu. kene suap pakai tangan. kalau ade kuah berdeney. so versi kering sedikit.


 maryam makan sup sayur berudang dengan nasi beras perang. all in one memeng sesuai untuk mood malas. hehe









 seribu wajah fateemah. muka excited, muka suka, muka boring, muka malas nak layan semua ade.






petang nya, nak membunuh perasaan bersalah tak buat pape tu, i bawak turun lah budak-budak ni main air. ade la jugak aktiviti bermanfaat kan. hehe

4 comments:

Azziah Nawawi said...

geram la tgk cik teem kita.. debobnyaaaaaaaaaaaaaa..

Nadia said...

love this kinda recipes! it's the reason why i'm stuck with your blog!

Raja Farah Kuraisyah said...

kak.... kat mana bli pelampung cik teem tu.. pkai kat leher ek... cam menarik jer.. harga lebey kurang bpe ek..

magh farah said...

makasih @nadia @aziah

@raja farah, beli kat jusco. harha 39 kalau xsilap. ke 29. lupa dah..huhu