Pages

Wednesday, 30 October 2013

lempeng kurma

 terbalik kue. blogspot dengki.

assalamuailaikum,

harini berazam nak buat banyak benda. doakan semuanya berjalan lancar lah kan. hehe. bahagian berazam tu ado sokmo. lepas tu apa pon tak siap. hehe. yang penting niat dok? boleh pahala dah tu. kekeke

apa-apa pon, i dalam mood mengupdate blog. so kita update blog dulu cepat-cepat. ni breakfast pagi tadi. fresh lagi ni. hehe. ade lagi 2 ketul kakak tak habis.

 lempeng kurma fateemah dan maryam.

untuk fateemah. 

2 sudu tepung tanpa benzoyl peroxide
kuning telur
air secukupnya
2 biji kurma

blend semua bahan sebati. masak atas non stick pan.

maryam punya,

lebiha adunan tadi, masukkan putih telur tadi dan sebiji lagi telur. masuk kan tepung, susu, dan kurma. blend sebati. masak atas non stick pan jugak. titis minyak pada tidu, pastu sapu pada non stick pan kalau xnak melekat.

lepas masak tu, baru lah tekap ikut suka bentuk ape yang berkenan di hati. macam hari ni nk ngetes acuan baru beli kat giant. rm 3.99 untuk 6 bentuk saiz besau sikit dari acuan yang ade. sebab tu beli. ngegege (kene tulis alasan ni, husband mak dok baca niiii.. mati lah dia cakap beli gajah putih lagi, gajah putih dan setambun dalam almari)

suka buat bentuk-bentuk sekarang sebab maryam dah pandai. bila dia bangun nampak lempeng ni dia cakap,

"wow... Cookies bebear. Tq ummi" 
"erk... Bukan cookies kakak, lempeng je"
 "ooooo... Ummi macak yempeng bebear. Woww"

berapa kali wow tu kan?

excited lebih budak ni. pandai ambik hati ummi. =')
 




semoga ketemu lagi. nak kemaih rumah. assalamualaikum.

0 comments: