Pages

Tuesday, 20 August 2013

rutin biasa

assalamualaikum...

semua orang mengupdate cerita raya kan? cerita raya i pendam dulu lah. tapi ringkasannya, raya tahun ni adalah tersangat best. walaupon tahun ni tak spend banyak ngan family belah i sebab i dah balik awal jadi dah dok lama dengan family so bagi peluang husband beraya dengan keluarga belah dia. tapi bila dah kahwin dua-dua belah adalah sama jer tetap family kita jugak and husband punyai keluarga yang hebat jadi saya tetaplah sangat bergembira di hari raya kali ni.

raya dikampung sudah, kembali ke kl sudah, berat pon dah kembali ke berat sebelum puasa jadi tamat lah sudah masa bermanja-manjaan dengan suami. kembali lah dia berkhidmat untuk negara mencari sesuap nasi. tinggal lah i berkhidmat untuk keluarga menjaga anak-anak disini.

along ada, boleh lah menghantar suami naik eyopene kata maryam

makasih long

maryam tido dalam kereta masa hartar walid. so bila balik rumah dia tanya,

"where walid?"

walid pegi work kan. naik aeroplane. tadi kita pergi hantar walid kan. kakak tido. kakak tak ingat ke?

"oooo... baby kakak ummi ibu rayyan. walid nek aeroplane work"

banyak dah kan dia berkata-kata? walaupon bahaya german tu masih ade. tapi kebanyakan nye ummi faham. orang lain memang susah la nak faham bahasa dia. =P

tu dia cakap. kakak dok dengan baby ummi ibu rayya. walid pergi work naik aeroplane. bijak anak ummi.


 pagi tadi masa i bangun sahur. bangun la jugak dua beradik ni. diaorang mana boleh ummi bangun dari katil.

sambil tunjuk gambar helikopter kat gambar didinding.

"ummi, eyopen walid nek.kakak baby ummi nak ket(nak ikut) walid"

kesyahduan sekejapan ummi. kejap jer kakak walid pergi. nanti kita ajak walid holiday naik eyopen jugak.

sepnjang bulan puasa lepas memang dugaan la kan sebab husband tak dak. tapi mak survive je kan? dan semestinyalah along yang banyak membantu. makasih along!

tapi satu langkah ke arah lebih berdikari la kan?

hari husband nak bertolak tiba-tiba i tertarik langsir jadi langsir serta pemegang dia tu tercabut screw lalu jatuh. suami pulak banyak urusan seri paduka baginda. balik pon lambat dah berkejaran ke airport. so dalam hati cakap, " alamat nya rumah ni tak berlangsir la selagi husband tak balik"

heyyyyy...sape cakap!

jangan pandang rendah terhadap keupayaan sendiri. tak guna driller pon. manual je tawww. berpeluh keti mak!

tak dak laki pon mak boleh pasang langsir sendiri je kan?

kekeke

tu je nak cakap. bye!

tapi serius, takdak laki patah kaki patah hati. =(

2 comments:

LiTtLe^m3 said...

peja balik bila wey.. x beraya rumah aku ke?

mrs.spicy said...

baiti: xtau r babe. mane dia cakap. kang nanti ade la tu dia tiba2 muncul depan pintu rumah