Pages

Wednesday, 5 June 2013

Kali ke 3 menaip. Harapnya post ni tak hilang

Assalamualaikum~

Amarah nya la hai. Menaip lama- lama bila publish hilang hoiiii. Menguji kesabaran betul update blog pakai phone ni. Tapi sebab guna application free. Makan bersabar lah hati. Sila la bersyukur bolehbjugak update blog guna screen kecik ni, orang lain internet connection pon tak dak. Kononnnnnn sabar. Padahal dah meroyan dah tadi. Buang masa makkk menaip panjang2. Kalau lemas rumah dah bersinar dah ni. Humphhh.. Takpe. Cubaan terakhir. Kalau yang ni pong gagal, mak give up. Babai ah blog.


Cik tim gebus dah nak 6 mo! Lepas ni dah nak makan. Mintak-mintak hidup balik la blog mak. Hehe

ade


Kakak yang semakin cheeky dan banyak akal.

Kiteorang still struggle nak faham ape dia cakap. Hahaha. Peristiwa semalam, diatas katil. Biasalah kan. Tempat feveret melepak sambil bergolekan. Dia tengah 'baca' buku. Dia tunjuk kat walid dia, budak tengah makan.

'hed, bau eat'

Walid dia tak faham. So dia repeat banyak kali. Pastu walid give up serah kat ummi,

"ape maryam cakap ni yang?"

Maryam dah hampir amukan dah.

'bau eat! Bau eat!'

"Ape? Friend eat?"

'bau eatttttt'

"mouth eat?"

'nooo, bau eat!

"abang eat?"

'a ah. Abau eat'

Sambil senyum. Hilang dah amukan. Teruskan 'bacaan'.

-___-"

Bau. Bau. Mane nak faham anok.



posted from Bloggeroid

8 comments:

mama lieyna said...

Hehe.. bahasa anaj ni biasanya si ibu lebih faham berbnding si ayah :-)

Mixed-family in da house.... said...

heheehehe...maryam comey!!!

iza.rahman said...

akak, akak preggy lagi eh???? ade pregnancy tracker kat bawah tu tuleh 3rd pregnancy...eheheheh

AyNz said...

cantiknyee kak maryam :)

Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P said...

bukan kalau kita taip2 dia akan save sendiri ke dekat draft. dah cek? Maryam, abang la.. mana datang bau heheee

Mrs.Farhana said...

comel maryam baca buku..:)

Zaila Mohamad said...

kuruih dah tu..jelesnyaaaaa

My Love.. said...

sama je..marah sbb xpaham smpi nangis or mama kena pukul ha...hahaha

ayah dia lak xslalu ada...asyik2 ha angkat kepala kt mama sbb xpaham anak cakap apa...hehe