Pages

Tuesday, 28 May 2013

pwiitiii

Gambar di atas gambar maryam main hujan masa balik kampung haritu. Dah tak hujan sangat dah pon sebenarnya. Sebenarnya walid maryam tak bagi main, sebab takut hujan. Tapi ummi yang cool cakap ummi masa kecik main hujan tak pernah demam pon. So maryam berpeluang la jugok main ' selut-selut'. Hehe

Maryam baru lepas demam. Takfe kene mengena dengan main hujan di atas semestinya. Ni gambar lama yang diperam. 2-3 hari lepas dia demam. Orang tua cakap kalau budak demam tiba-tiba tu demam nak pandai sesuatu kan. Ivrasa dia demam nak banyak cakap kut.

Masa demam hari tu dia active je macam biasa. Kiteorang 4 beranak sedang melepak diatas katil. Dia sedang membebel-bebel. I layan kan aje samvil baring. Ade yang faham. Ade yan tak faham. German sangat. Tapi yang wak faham tu buat-buat fahan la kan. Pastu dia datang gosok-gosok muka, kepala.

"pwiitii"

Ummi excited.

"sape pretty?"

"ummi pwiitii!"

Auwwww. Jangan marah noks. Tapi budak tak menipu. Wahahaha.

Scene ke dua. I tengah iron baju dibilik tetamu. Dia tengah melompat-lompat diatas katil. Dia pakai baju ade gambat cat dengan sorang perempuan.

"ummi... Ni cat"

"ooo... Cat. Comel nye cat. Ni sape?"

Sambil tunjuk kat gambar perempuan tu.

"ni ummi. Pwitiii"

"ummi pwiti? Ok g cakap kat walid ummi pwiti"

Keluar bilik cari walid. Hehe.

Senang kan nak happy kan sorang budak. Layan dia cakap je. Senang je jugak nak happy kan sorang ummi. Puji pwitii je. Hahaha

Yes walid. Walid tak puji ummi pwiitii pon takpelah. Kakak ade boleh tollong puji.

Sekian,

Ummi pwiitii yang bangga. :p

Published with Blogger-droid v2.0.10

6 comments:

erna said...

hehehe pwitiiii...ummi yang pwittiii :)

http://ummierna.blogspot.com/

CikNaa said...

hahaha.. kiut bunyi nye tu :D

ederq said...

ahhaha pandai mayam. hi pwiti ummi kikikikiki

rini.borhan said...

dapat bygkan cutenye sebut pwiitii tu..

shaklee independent ditributor
http://happywaytales.blogspot.com

Munie said...

Lahai ummi pwitiiii nieee. Kak yam pandai sgt yaa

Munie said...

Lahaii ummi pwitiii nii. Kak yam pandai yaa