Pages

Saturday, 9 March 2013

froyo maryam

Lama tak update food maryam kan. Kebanyakan food dia makan food kiteorang pon. Hehe. Dia dah banyak kali dah mintak ice cream. Tak tahu lah mana dia belajar. Kartun kut. So semalam walid dia ade belioa ypgurt ngan mangga, buat kan la dia frozen yogurt berperisa mangga. Pagi tu, untuk snek, I buatkan dia manggo lassi. Lebihan tu frozenkan dan mak la minum skali. Hihi

Lassi/ froyo

Sebiji mangga manis
Yogurt plain
Susu segar sedikit

Blend sehingga smooth.

Boleh diminum begitu sahaja. Ataupon frozenkan untuk froyo. Memang sedapppp.

Tapi dia mintak ice cream batang tu sebenarnya. Nantinla ummi buat ok. Ummi dah xtau mana ummi campak acuan yang beli kat daiso tu.

Published with Blogger-droid v2.0.10

4 comments:

SweetLikeWhat said...

nak try ar resepi ni..macam sedap jer..mesti hannah suke ni

erna said...

eh eh, menarik! kebetulan ada yogurt plain sebab buat pasta haritu utk iman. TQ sharing :) good idea ni.

TQ. tapikan..mula2 xtau apa itu froyo. lassi tau la. hehehe

LiTtLe^m3 said...

hah.. maryam siap buat mask kat muka ke.. pandai menjaga kecantikan... hihihi

Lady Windsor said...

lahai habis bolok bolok muka make telor tu yer..hihi