Pages

Monday, 25 March 2013

cek mek maryam

ISusah nya nak start balik semangat blogging ni bila dah cuti lama. Hehe. Ni dah agak lama dah jugak ni buatkan maryam cek mek. Bahan bahan sama je. Keledek dan tepung atta. Rebus kedek sampi empuk. Buang kulit. Lenyek sampai hancur masa panas lagi senang hancur. Pastu tunggu sejuk baru tambah tepung. Agak-agak sampai boleh dibentuk tapi jangan banyak sangat tepung nanti keras kejung tak sedap pulok. Cuma gula dalam cekmek tu I gantikan dengan molasses. Pastu malas nak buat bentu bujur I buat bulat- bulat je. Pastu goreng.

Dia suka je makan kuih- kuih macam ni pagi. Pastu mintak nak spain ( fork and spoon semua dia panggil spoon). Makan rilek rilek lambat-lambat sambil tengok tv.

Published with Blogger-droid v2.0.10

4 comments:

♥MAMASYAZA♥ said...

sama jugak cam akak, sejak keja makin byk kat ofis, masa utk ngadap blog dah makin kureng sgt. follow le akak gak kat instagram, tapi baru ada 4 keping gambarrr....hahahahahaha - mamasyaza

saifudin abu izzudin said...

nice day :)
Bermimpilah tentang apa yang ingin kamu impikan,
pergilah ke tempat-tempat kamu inginkan,
Jadilah seperti yang kamu inginkan,
karena kamu hanya memiliki satu kehidupan
dan satu kesempatan untuk melakukan hal-hal
yang ingin kamu lakukan

http://www.nolimitadventure.com/

Fifi Nadhrah said...

seronok tengok maryam makan..

ayu yahya said...

comeynye hehehehehe....hai salam perkenalan...jemput la kew blog ayu qaysaasupplement.blogspot.com