Pages

Monday, 18 February 2013

puding roti big girl

Maryam dah makan garam gula dah sekarang so lagi senang la mak nak masak untuk dia. Share food kiteorang je kalau tak pedas. Pedas sikit-sikit boleh je dia makan. Tapi kadang-kadang kalau masak untuk dia je tak letak garan gula pon dia layan je. Tapi kalau food termasin sedikit dia kurang lalu nak makan. Huhuhu. Pagi ni masakkan dia puding roti. Buah takde yang sesuai buat puding. So ganti ngan molasses.

1 sudu besar butter
Sebiji telur
1 sudu teh molasses
Fresh milk
2 keping roti
Kismis

Kacau sebati telur, molasses dan butter. Lepas tu masukkan kedalam roti yang direndam dengan susu sekejap. Kacau kacau tabut kismis. Bakar suhu 180 degree c 20-30 minit. Sedia untuk dingap.

Gambar ngap food takdelqh. Tak banguh tido lagi anak dara. Gambar dia berjimba dengan rayyam semalam. Rayyan datang rumah. Dengan gambar cik fateemah dah 60 hari yo hari ni!

Mak pon dah 60 hari selepas bersalin la hari ni. Gemuk lagi yang pasti! Deng deng. Boleh tak berat naik balik lepas pantang????? Cis tart betul

So mulai hari ini mahu diet kembali lah. Menu kita adalah kukus grill panggang je nanti.

Dah gemsss ni badan pon sakit, rasa macam tak sihat sepenuhnya lagi, penat pon rasa macam pregnant je. Jangan membuat spekulasi yer. Mak pantang lagi. Jauh lagi perjalanan anak ke 3. Bila badan penat mula la nak menaga kan. Maryam sekarang suka buat aksi mintak orang marah. I boleh sabar siang hari biasanya bafan masih bertenaga. Tapi bila dah malam badan pon dah penat senang nak menaga. Tu malam-malam I sangat lah berharap husband ade kat rumah boleh layan maryam. Kalau dia takde u kene la cari jalan menyabarkan diri dikala badan sudah penat. Tak pon kene cari sesuatu untuk menguatkan badan. Bukan nak merungut penat. Tapi sungguh pon penat -_______-"

Sekian.

-Ibuyangnakanakramaitapianakduapondahkecoh-

Published with Blogger-droid v2.0.10

4 comments:

Win Adore said...

Saya selalu baca blog ni..suka tengok dan try resepi resepi yg sis buat untuk maryam. memang best.
Selama ni silent reader je..hari ni terpanggil nak comment. :-)

Ni link blog saya
www.winadore7.blogspot.com

zailamohamad said...

kak ila masa pantang turun 20kg tapi xdok guna sebab masih lg obes..berat badan sebelum ngandung pon dah obes..huhuhu

ni gigih diet pon xjalan jugak sebab nyusu badan..bila lapar nak makan, bila makan xleh control..huhuhu
kalu xmakan lapar mulalah nak menyinga jugak..

isy isy ni luahan hati ibu beranak 4

Munie said...

Ramekin hok besar ke ni magh?

genuine1224 said...

xpe, lama2 anak dah makin besar, keja mak pun makin banyak.. eh? heheh