Pages

Wednesday, 23 January 2013

ubat nyamuk

Jadi mok ni, ngan nyamok pong nak baloh. Apolagi kalu ore hok mari jetik anok kito. Hehe

Faham? Xfaham pegi google translete bahasa german.

I suka lotion niiii. Lotion ni pemberian seorang lady dari windsor. Thanks kak shasha. Dia bagi dah lama. Tapi i tak bukak. Hari tu ingat nak try beli lotion ni sebab nyamuk suka sangat maryam. Tapi try belek-belek dulu hamper yang dapat tu, tengok-tengok ade lotion ni. Alhamdulillah. Rezeki anak-anak dok?

Kalau balik kampung lagi la perlu lotion ni. Sebab nyamuk kelantan gedebe. Setakat ubat nyamuk electric ni xmati nye. Mesti ade jugaklah terlepas sekor dua g gigit.anak mak. Sekarang ni ngan fateemah masih baby, berat hati nk pasang ubat nyamuk. Naseb baek ade penyelamat.

Sejak pakai ni selamat lagi la dua-dua orang dari gigitan nyamuk. Pakai kat bahagian terdedah je. Wangiii. Semerbak bau serai wangi. Mak pon tumpang pakai sekali.

Published with Blogger-droid v2.0.9

4 comments:

Cik Puan Fara said...

kak maryam,
jom g makey kuih pete2 kat kedai tepi sungai tu luso.. kito deting nok?

eira eixora said...

dhiya kalau balik kg mesti kudis kena ketik nyamuk. sy tido dale kelambu klu kg. mungkin nyamuk ketik maso tgk tv kot.

qemaishak said...

dulu ammar pn gitu tapi loni blk sokmo nyamuk kenal doh kulit dio, kebal ngan nyamuk kg doh hihi

tna said...

dear..lotion nih boleh pki kt muker baby ker?