Pages

Friday, 11 January 2013

anak sulung walid

Dah seminggu dah la maryam berpisah dengan walid. Macam tak biasa jer kak maryam ni. Tapi kali ni lain sikit lah kut. Sebab lepas i bersalin dulu husband cuti 2 minggu semua benda yang berkaitan maryam husband yng uruskan. Maryam ngan ummi bila nj menyusu je. Basuh berak, mandikan, suap nasi, sediakan snek, jalan-jalan breakfast cari nasi berlauk roti canai ngan walid. Dia yang sememangnya manja ngan walid dia lagi bertambah-tambah manja laaaa..

Kene tinggal ngan walid pulak ummi tak boleh nak bagi tumpuan sepenuhnya kat dia. Perhatian kene share. Milk kene share. Memang nampak dia agak kurang happy bila walid takde. Lepas walid call dia buat perangai. Pagi mula-mula walid takde dia macam cari something pastu tanya "lid?". Malam mula-mula tido walid takde pon dia termenung. Pikir walid pegi mane tak balik-balik kut. Sekarang kalau tanya walid pergiana dia cakap waid 'work'.

Tapi sekarang dah ok. Pandai menumpang kasih sayang budak ni. Dia menumpang kasih sayang mak tok dia pulak. Dah happy balik. Siap sekarang suka bebeno buli ucu dia. Haha

Kat kampung ni active nya ya allah. Dan suka cari modal nak suruh ummi marah. Kadang-kadang lepas dia buat salah dia saja datang tunjuk kat kita. Saja.nak perhatian la kut. Pastu kalau tengok i dok belek-belek fateemah tiba2 dia datang sakit situ, sakit sini. Manja ok anak sulung ni.

Sekarang kalau tanya dia sape kakak, dia tunjuk diri sendiri. Pastu cakap "kak kak". Tanya mane adik, dia tunjuk fateemah. Tapi kalo tny mane baby, kadang2 tunjuk fateemah. Kadang2 tunjuk perut makkk. Hurmphhhh. Tau la buncit lagi maryam. Xbaik perli ummiii..

Published with Blogger-droid v2.0.9

14 comments:

shark said...

hahah x baik perli ummi maryam..
anak derhaka nt ;p
takecare!!

Eta said...

hahah..comel je maryam. suke nama maryam dan fateemah. dulu masa sy pregnant mmg prepare nama maryam utk baby gurl =)

salam perkenalan. sy selalu bukak blog ni sbb nak cari resepi utk anak sy Khalid. tq =)

gee ryder said...

haha kelakarla perli ummi tu.
okla manja dengan maktok sekejap

Wan Afzan said...

comel la maryam ni.

kacangpjgijau said...

Hahaha.. cute maryam.. betol2 xbaek perli umi nak... hihi

Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P said...

anak walid ye,, sedey nye muka kna tinggal

madihah manshor said...

Haha..pndi la yam..jgn nkl2 yam..bile nk tgk fateemah lg nih..huhuh

Lady Windsor said...

tahniah farah
nanti bawak kakak maryam and fateemah mai windsor ya..:)

mun1e said...

Sedih pulok baca entry ni hehe sbb aunty munie pon rapat ngn papa dia jugak tp papa aunty munie xleh balik terus dah hehe. Cpt2 balik kl maryam ye nnt dtg umah aunty lg yay! :)) syg maryam ngn fateemah!

Hani said...

Kakakkk che hani rindula.. tokmama kata kalu duk dekat dekat boleh g jenguk sokmo.. haha.. mende g magh, mindohla dungun haha

Balik cepat kakyam moksha mu nk bli hadioh mahal nuu haha

erna said...

hehehe..comel je maryam pandai tunjuk baby kat perut ummi :P

Aireen Osman said...

salam kenal semua.... ;)

Senyum sorang2 saya baca entry ni. maryam comel. memang anak sulung yang baru dapat adik mcm tu ko perangainya. Hari2 berangan kalau ada anak. kalian doakan agar aireen diberikan peluan untuk memiliki zuriat juga ye

jemput la ke blog aireen
www.aireenosman.com

puan jari said...

huhu...tergelak baca part last sekali tu...sabar la farah...boleh kurus tuh...hehe

Irfa said...

budak baru dapat adik mmg suka buat perangai ;)
lama2 nanti okeylah tu