Pages

Wednesday, 12 December 2012

12.12.12

"Yang, u beranok esok lah"

*muka pelik*

"Esok 12.12.12"

"Ehhh...suka hati. Beranok la sdiri"

Assalmualaikum!

Hari ni 37 minggu 5 hari, dan masih sihat dan kuat. Isnin lepas ade dia bagi false alarm, dan rasenye tu braxton hicks je kut. Now dah sihat walafiat macam takde ape-ape tanda pon adik maryam ni nak keluar dalam masa terdekat.

Hikmah disebalik kejadian adalah sekarang dah ready sepenuhnya dah. Bag dah packing, barang keperluan maryam, baby, walid, ibu merandung untuk ke hospital semua dah ready. Hehe. Dah lama walid maryam bising suruh kemas sebab dulu masa maryam awal gila kemas, tapi i tak rasa nak kemas. Rilek-rilek jer dulu.

Gambar kat atas tu gambar maryam di playground giant kinrara. Anak mak dah big girl. Slide palung besar gambar first tu dia dah boleh panjat dari bawah. Terkejut plus kagum sekejapan. Ade 2,3 orang budak tengah main jugak, nampak ok je dia bersosial. Tp xbercakap la. Dia follow jer budak tu. Pastu dua-dua buat hal sendiri. Heheh

Banyak dugaan semenjak dua menjak ni. Tapi i malas nak tambah unnecessary stress, tak bagus untuk baby. Tapi untuk peringatan, nikmat dan rezeki semua datang dari allah. Semua hak Dia, tak ade satu pon yang ade pada kita ni hak kita. Selagi ade masih dipinjamkan, bersyukurlah dan hargailah. Sebab bila-bila masa yang Dia mahu, dia tarik balik.

Bye!

Published with Blogger-droid v2.0.9

5 comments:

nadia rashid said...

salam farah
suka sy follow blog ni..lagi2 bab resipi for baby...pg ni sy dh try egg benedict utk anak umur setahun..wah seronok seketul abis dia mkn..:D

sy doakan segala urusan farah dipermudahkan..amin..:D

SAFIYYA QAISARRA said...

akk pandainya mariam main..
pic bawah tue kenapa menangis??
shiannyer hehehe

NISA DAHRI said...

12.12.12- the last repeated number of the century..

smg dipermudahkan segala urusan awak, ummi maryam :)

NISA DAHRI said...

12.12.12 - the last repeated number of the century :)

smg segala urusan dipermudahkan, ummi maryam..

NISA DAHRI said...

12.12.12 - the last repeated number of the century :)