Pages

Friday, 2 November 2012

give more. expect less

 assalamualaikum~

salam jumaat.

kita bukan nujum pak belalang. tahu ape dalam hati perut orang. buat jer part kita seikhlasnya. benda-benda lepas tu, orang nak appreciate syukur alhamdulillah. kalau tak pon tak pe. kita buat kerja kita jer. sekian sahaja tips nak happy buat hari ni. =)

hari ni bangun pagi. buat puding roti maryam seikhlasnya.


dia tak bangun lagi. boleh lah bakar. bakar mabik masa sikit. kalau oven i ni, suhu 180, 40 minit jugak kene bakar.

 resepi sama jer ngan sebelum ni. cuma kali ni i bakar and tambah unsalted butter sikit.

1 sudu teh unsalted butter
1 biji telur
1 keping roti
sebiji pisang
air untuk rendam roti sampai roti terendam sepenuhnya

rendam roti dalam air. pukul telur ngan unsalted butter. campur dengan roti. campur sekali ngan hirisan pisang. masuk dalam oven suhu 180 degree C, selama 40 minit, or sampai masak.

dah siap~

puing roti bakar dengan sos yogurt kurma

sos yogurt kurma ni senang jugak nak buatnya. blend jer 2-3 sudu besar yogurt dengan sebiji kurma. makan ngan puding roti

sedia untuk di ngap oleh tuan puteri







walid baru potong rambut semalam. pendek sikitlah dari biasa. tapi ok jer. budak ni rambut dia kalau yang depan ni cepat sangat panjang masuk matanya.

yogurt drink kegemaran ummi.

kurma+ air masak+ fresh milk+ kurma+ badam+yogurt. memang kenyang minum segelas ni. sejam nanti lapar balik=p

berfungsi sebagai milk booster mak jugak.

10 comments:

4feet8 said...

mm..nampak sedapnya..

wardahkamaruzzaman said...

sedap tgk yogurt drink ummi maryam tu heheh..

SURIA AMANDA said...

selera betul dia makan kan?

Anonymous said...

kita menyampah tengok muka anak kau , rasa nak tampak yea, mmgpun kita jeles tengok kau dok rumah bolehlah tayang2 buat mkn glamour2 tu ni. anak kita semua mkn nasi lemak dan corn flakes low class je. eish.menyampah la blog ni

BAIZURA NATASHA said...

My hat off for supermommy like u.. :) rajin masak healthy food for your maryam

visitor frompenang said...

maryam yang comel

maya amir said...

ok..this is too much..sebab i lapar giler bile tgk ni di ujan2 gini..arghh tidakkkk heheheh...

Anonymous said...

ANON 6.28-mesti life engkau sangat boring dan sucks kan?kesian...
kalau kau tak duduk rumah pun (bekerja) still boleh prepare makanan sendiri untuk anak.yang penting kemahuan tu ada.
tapi kalau pemalas tahap kedaung,sendiri mau ingat lah kan.

Ayumieka said...

saya dah try resepi ni n tq sbb bagi inspirasi... cuma saya tak letak telur n rendam roti dalam susu... :)
tq so much..

ASHIKIN said...

sedapnya...dua2 pun sedap....
nak tau la kat mana sis beli bowl yg masak pudding tu...comel je ..hehehe