Pages

Wednesday, 24 October 2012

maryam keluar berita harian yo!

ni cerita semalam semalam sebenarnya. haha

sori..tak sempat nak update pon semalam. pagi tu ok, tapi banyak kerja la pulak nak buat. lepas tu i sakit gigi. apa pon tak boleh. rasa nak mengamuk jer manjang. menahan diri jer melayan maryam yang macam-macam.

ni pon kene packing nak balik kampung. update cepat-cepat.

mula-mula nak cakap terima kasih kat kak shasha diatas peluang. bak kata kak zara. buke seney nak masuk akhbar perdana. wahh gitew kan.

 walaupon ade salah la sikit salah dalam article tu. aish. i tak sempat nak ambik gambar. and nak betulkan. lepas raya lah aci dok?

hehehe. mula-mula baca macam terpikir jugak. alamak, nanti ape orang kata. pastu ohsem husband cakap, alah, biasa lah tu, mane ade orang lepas melakukan kesilapan. bukan salah reporter pon. lepas tu mak rilex-rilex sajalah. at the first place, i buat semua ni bukan nak suruh orang pikir or ape orang kata pon. i just want the best for our daughter. so belajar lah sikit-sikit lepas kene paksa dengan husband. (yer, dia sungguh ohsem kan.) kalau harap usaha sendiri, saya adalah pemalas. 

bila dah start sikit-sikit share resepi, ade beberapa mommies cakap boleh bagi dieorang idea i semakin seronok lah memasak boleh jadi sumber inspirasi dieorang. so segala resepi i share ni bukan nak tunjuk pakar, nak tunjuk kau sorang jelah yang terer (haha..i know ramai lagi mommies kat luar sana banyak lagi ilmunya, and buat lagi baik untuk anak dia, tapi kekangan masa mungkin tak boleh nak share) . i buat semua ni dengan harapan orang tahu, masak untuk anak is seronok dan tak susah pong. tu jelah yang i boleh buat dengan segala ilmu yang basic-basic jer yang i ade. bukan banyak sangat ilmu and rajin sangat nak study pon kan. kadang-kadang pelik jugak orang cakap informative. celah mana informativenya. =D hahaha. tapi thanks for your support. wahhh. giler ayat retis ni kan. tapi sungguh. saya sangat rasa di hargai bila dengar kata-kata reader yang kat luar langsung tak kenal pon.

atas sebab itu rasa sedikit bertanggungjawab lah nak betulkan ralat semalam. walaupon dalam paper itu tak de benda dah i boleh buat. tapi boleh betulkan kat blog ni kan. walaubagaimanapon, masa sungguhlah terhad. nak kene packing, nak kene layan maryam, nak kene buat pesanan-pesanan husband sebelum dia keluar pergi kerja tadi. semua kene setel sebelum pukul 5. kiteorang nak nak balik raya u olsss. raya kat key ell ape barang.

kenapa raya haji orang tak mintak maaf eh. raya puasa dok bermaaf-maafan. teringat hari raya baru ni my husband merajuk sebab i lupa nak mintak maaf ngan dia dipagi raya. so i cakap kat dia. i sokmo mintak maaf ngan u bie. ade dosa lagi ke i ngan u? hahaha. kenapa entah raya baru nak mintak maaf. hari- hari pon i mintak maaf ngan dia. 

ok. tengs. bai. nak g masak bubur share ngan maryam. mak is sakit gigi tak boleh mengunyah. mood tak berapa ok ni. rasa nak makan orang jer. maryam sila la behave.




Published with Blogger-droid v2.0.9

14 comments:

dyanayusuf said...

wahh..curlasttt maryam!!

Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P said...

u guys deserve it :)

Irfa said...

makin glemer la cik maryam kita nanti ;)

alyyani said...

wah maryam retis!!! sekarang jugak aunty pegi beli :D

ka . ka . mim said...

waaahhh...glamer lah maryam... ummi pun tumpang glamer jugak lah kn? hehehehe

genuine1224 said...

yaaaa. i baca paper tu. tgk page mmula2 tu pun kenal.. eh, ni maryam.. hehe.. tapi napa xdak url blog?rugi arr

Miss Sunshine said...

paper harini?

shark said...

curlasss ko mak maryam :)

MiszNoRuL said...

tahniah maryam..

i is bz so tak dapat nk jumpe maryam ahad lepas..hehe..

akak punye instagram nama ape? carik tk jumpe pulak..kt ofis instagram tkleh bukak kt pc haha

zailamohamad said...

wah hebat!! akak tak tahu gapo kesalahan tu sebab dok baca paper pong tapi tak kisahlah Farah, janji pembaca blog Farah ni tahu Farah lagumana..kak ila tabik spring ko Farah sebab even kak ila ni ramai anak pong dkleh nak masak home made belako ko anak2 so keep up the good work..Insya Allah besar pahala & ganjaran sharing dengan ibu2 di luar sana..kalu ada kata2 negative tu, abaikan sajork..bukan diorang yang bagi rezeki kat kita..ingat Allah sahaja:)

Cik Atun Banyak Nama said...

baca jugak semalam.. saya pun ambil gambar sebab first time tengok macam

'eh ni gambar Maryam.. boleh paper ni sukehati je guna gambar anak orang?'

pastu malu sendiri bila tengok artikel di muka seterusnya. T_T

Nor Arinee Mat Saaud said...

i like it!!!

NISA DAHRI said...

tengs ummi maryam coz memberi idea kpd mama sarah utk memasak coz kekadang tu mmg xde idea nk masak gapo dah utk anak dara :)
true enough..memasak utk anak2 xlah susah mana wlpn kdg2 tu mencabar jgk utk ibu2 yg bekerja..but i love it!kalau blh nak masakkan utk anakanda ni smpilah dia sekolah nnt :)

Normahani md ramdani said...

thanks ek sbb brkongsi resepi2 yg meriah :) sy promote blog awk kat fb sy. marah x? hehehe