Pages

Friday, 12 October 2012

kembar

ni perut xsampai 7 bulan pon lagi. sekarang 7 bulan seminggu, besar sikit lagi la kut. seiring dengan penambahan berat. muahaha

ramai sangat tegur i pregnant kembar. how i wish! hahaha... comei kan ade anak kembar. pakai baju sama. main sama-sama. makan sama-sama. gaduh sama-sama, nangis sama-sama =O 

pregnancy kali ni, i tak kisah sangat pon nak anak laki ke perempuan. bukan nak anak dua orang jer kan nak kene wajib lelaki. jauh disudut hati (apesal ayat novel sangat ni) i nak anak girl ade 2 anak perempuan dekat-dekat adalah nampak comel, ala-ala kembar tapi muka lain-lain. saiz lain-lain. macam i ngan kakak i. eh

alhamdulillah dapat. eh. insyaallah dapat. ok. kembali kepada cerita.  baru-baru ni ade lagi sorang tanya, i pregnant kembar ke? haha. mula lah berangan kan. tanya husband,

"logic tak kalau scan nampak sorang, tapi keluar kembar?"

nak jugakkkk. hahaha. ok. berangan sahaja. jangan lah allah makbulkan permintaan ku yang ini. anak sorang pon berpeluh ketiak. risau camane nak handle 2 orang anak nih. apelagi kembar kene handle 3 orang. tapi kalau rezeki, mak terimaaaa. =P

sebenarnya i agak suka lah jugak kondisi pregnant dikurniakan perut yang besar ni. (kalau tak pikir susah payah nak kecikkan balik nanti lepas bersalin). berperut besar ketika pregnant ni sikit-sikit menimbulakan rasa seksi. haha. (silajangan muntah darah). tapi banyak-banyak menimbulkan rasa seksa. kadang-kadang i rasa slow sangat pergerakan. macam dok tunggu hari jer. cepat penat. cepat mengah. kutip mainan maryam pon mengah. ape lagi dok tunduk-tunduk bangun membuat kerja rumah. tapi mak ok jer. boleh lagi buat semua benda sendiri. nak dukung maryam berjam-jam pon mak larat jer lagi. 

kaki jelah dok lenguh-lenguh. menampung berat yang snagat berlebihan.

semoga baby selesa la dok dalam tu ye. ummi sediakan alphard ok. tak main kenderaan kecik-kecik ni. sempit.

layan breakfast maryam last week kut

nak resepi buat cekodok? hahaha

tak tahu nak masak ape dah pagi-pagi. godek-godek peti jumpa pisang frozen. kadang-kadang 'terbeli' buah secara berlebihan. mana buah yang boleh frozen tu, mak frozen lah daripada melakukan pembaziran. itu kegunaan ade deep freezer. senang nak menyumbat semua benda. berries, pisang, yang cepat rosak ni. or nampak dah hampir-hampir menemui ajal, tapi banyak sangat lagi buah yang nak kene habiskan, i frozenkan jer. guna bila perlu.



camanelah agaknya kalau maryam ni ade kembar. mungkin kah kemanjaan kededekan dia tu akan berkurang?

*ok. berhenti nak ade kembar sekarang*

8 comments:

NenetPenne (NP) said...

ada orang dah datang interview pasal pemakanan sihat untuk bayi?

eMMe said...

Farah, sihat?
nampak perot farah makin besar...
comel je...
perot akak lagi besar, coz akak pregnant kembar, so, malam2 tak leh tido.. yg peliknye, siang2 je akak leh tido, hehehe...

Anonymous said...

comelll...

~aYu~ said...

girl jugak yer? sama la dgn ayu, perut time pregnant mmg besar smpi org ingat twin.. mmg ayu nak sgt twin..
ayu lak teringin pasni nak bby boy sbb dah dua gegurl.. :P

Lady Windsor said...

Mwahahaha lama tak dengar perkataan manjo kededek:)

Madi @ Aed said...

kembar??aminnn..haha

Madi @ Aed said...

kembar??amin..haha

shark said...

ai takootla anak kembar..
sebab ai jenis x sabar ;p
kui kui kui