Pages

Monday, 22 October 2012

bie ummi lahhh

Assalamuaikum dan hai...

Budak kecik ni setahun 10 weekend ni. 22 bulan.

Perkembangan terbesar sempena umur makin bertambah adalah dia start panggil walid dia 'bieee'

Semalam keluar pergi jusco. Dia panggil walid dia suruh angkat naik troli..

"bie...bie..."

Semalam nak pakaikan baju, dia tak nak i pakaikan nak suruh walid pakaikan dia ambik baju, cakap 'bie' lari bagi baju kat walid dia.

I nak sapu minyak ubat sebab dia kene gigit semut, dia soh walid dia yang letak ubat pon dia tunjuk walid dia sambil ckp 'bie' :o

Suka hati maryam jer kannnn..tu bie ummi lahhhh.

Dan pagi ni dia dah panggil i 'mi'. Mula-mula 'emmikk', pastu 'mimi' kadang-kadang 'mi'. Tapi ade masa dia lupa kut, panggil 'abah' jgk. Suka hati dia jer.

Tapi bila i betulkan balik ckp,

"bukan abah. Ummi"

Dia sebut balik,

"miiii"

Ok la tewww maryam. Lepas setahun 10 bulan :)

Published with Blogger-droid v2.0.9

7 comments:

Madi @ Aed said...

haha..comell gile anok buoh i ni..;p

ZIERA said...

comel la maryam ni!! (**,)

♥MAMASYAZA♥ said...

comel suka sgt tiap kali tgk gambar dia tgh makan

~cahaya~ said...

jauh tu 'ummi' ngan 'abah'

dija(^_^) said...

hehe...trus cari blog ni lepas tengok dalam ruangan Family BH mengenai Makanan Sihat untuk si kecil cergas, pintar.

dija(^_^) said...

hehe...trus cari blog ni lepas tengok dalam ruangan Family BH mengenai Makanan Sihat untuk si kecil cergas, pintar.

dija(^_^) said...

Trus terjah blog ni lepas tengoh dalam ruangan Famili BH.Info yg menarik..