Pages

Tuesday, 11 September 2012

smoothies

assalamualaikum dan selamat pagi. 

cuaca hari ini sangat best untuk buat kerja rumah. mood maryam pon elok jer. bangun-bangun jer terus jenguk ummi tengah goreng cekodok kat dapor. sambil sengih-sengih pegang botol air masak dia. jarang macam ni. 

 banana berries smoothies

2 biji pisang berangan
6 biji strawberry
segenggam blueberry
6 sudu yogurt
air secukupnya
ais (saja tambah. optional, kalau budak tak minum sejuk jangan tambah)

blend semua


 sedang menikmati minum petang. 

sedap hingga menjilat bibir

 
mango smoothies. yang ni dah biasa sangat dah =)

satu untuk maryam satu untuk ummi

2 biji mangga
secawan yogurt plain
 sedikit air. 

itu sahaja. blend semua.

maryam punya pekat. yang i punya i tambah fresh milk dan sedikit lagi air untuk cair kan. asing dulu siap-siap maryam punya sebab dia tak minum fresh milk lagi. 

rambut tak sikat lagi baru lepas mandi parti buih lapor kekdah nya. >.<


bukti sedap no?

7 comments:

♥MAMASYAZA♥ said...

sronok tgk gambar maryam makan, nampak berselera

♥ dak pink said...

I salam B2b.
=)

Memang berselera je kan tengok semua gambar-gambar Maryam makan.

Byzura Mj (By) said...

farah resipi ni boleh pakai juga kan untuk baby memula nak makan kan?

mrs.spicy said...

by, yogurt biasanya bagi bila dah 8mo

puanungupunyecerita said...

awk..sue la snap awk.yg part jilat tu
maryam nk 2 thn bile ek?
mga kite dpt kekutan thn dugaan mengurus umah tgga..memg serabut
part bjua2n..huhu
sdp menu leh try nanti untk hero kite

murn!e said...

salam.

nak tanye soklan. tapi jangan gelak ye.hehehe.

yogurt tu.. hmm..kat mane ade jual.rupa mcm mane packaging dia? tau yogurt komersial yg macam nestle punye tu je. yang yogurt awak guna ni..plain yogurt kan?

mekasih

mrs.spicy said...

biasa untuk maryam saya guna natural plain yogurt jenama farm fresh..dia full fat. nestle kalau pack kecik2 tu ade preservative ngan gula and perisa tambahan wpon plain. kalau packing besar tu ok, natural tapi low fat. kalau terdesak nestle pack besar tu pon ok, tapi paling bagus cari farm fresh=)