Pages

Friday, 7 September 2012

not ready yet!

 PIL bawak dari kampung untuk cucu kesayangan.

so menu breakfast maryam balik balik pisang, balik, balik pisang. tapi cepat jer habis pisang. dia makan buat snek jugak. sekali makan berbiji biji

lempeng mickey mouse la konon kan. =P

takde acuan, guna kaedah bulat kecil, bulat kecil, bulat lah besar.

 
cheesy banana toast

hiris pisang, susun atas roti, tabur cheddar cheese yang diparut. bakar dalam sandwich maker. sesenang abc=D

kalau kat kampung memang dah biasa fil amik maryam tidokan dalam bilik sebab bilik fil ade ekon. tapi bila dah tido , dia bagi lah maryam balik. sebab maryam still bf kan. malam- malam dia bangun menyusu. 

masa PIL datang hari tu, fil ambik tidokan maryam dalam bilik, pastu dieorang tak keluar-keluar bilik. mungkin tertido, penat semua orang sebab dieorang baru sampai. mak dah keresahan. pastu husband cakap,

"pecah record. first time la kira ni maryam tak tido ngan kita"

"bie..hello. kalau bangun tengah malam cari susu camaneeeee"

susu yang jadi isu. sebenarnya mak tak ready lagi nak tido maryam tak deeee. so i pergi jugak ketuk bilik. sori la menggangu tido(>.< ) tapi tak boleh la tido tak de maryam. susu tu penting la jugak, tapi tu dah jatuh no 2 sebenarnya. bila ambik maryam kiss-kiss peluk-peluk macam setahun tak jumpa. i miss u baby. maryam baby ummi sampai bila-bila. teruk kan mak?

bila mak bersalin nanti pon ade jugak terpikir. tapi hospital tu boleh jer bawak budak.pernah tengok family arab, dia angkut semua anak-anak dia tido kat hospital bila bini bersalin. yerlah, dieorang kat malaysia ni mungkin tak de saudara kan. 

so please bie. masa i kat ward nanti (insyaAllah) i nak maryam ade ngan i, and u ade ngan i. kalau boleh, tak nak orang lain teman i. kalau takut i susah nak handle baby takpe, nurse ade kan. u handle maryam, i ngan nurse handle baby. i need u ngan maryam. dua-dua kene ade.

bila baby keluar nanti insyaAllah i nak tandem. so insyaAllah lah maryam akan menyusu lagi. i tak nak maryam rasa tersisih bila baby baru keluar semua orang nak bawak dia jauh dari ummi. mesti dia sedih. dah la ummi ade baby baru. no mere bete. tak de orang boleh bawak maryam jauh dari ummi. susah payah camane pong, ummi nak jugak jaga kamu dan baby nanti.

 tetiba sebak la pulak kan T_____T

selalu ade orang komen maryam makan behave kan. behave la jugak kalau dia still lapar. tengah makan. kalau dia dah kenyang, tapi food ade lagi tak habis. dan ummi tak tengok tengah buat kerja lain, begini lah keadaan nya.

lantai

nak natural sangat kan. buat art guna fresh strawberi. kau ado?

 ummi tak marah pon. tapi dia tahu dia salah. awal-awal dah nangis.

naseb baik lah hilang sisa-sisa kotoran bila lap~


7 comments:

LiTtLe^m3 said...

oh maryam... drama sgt... rindula.. lama auntie tak jumpa budak maryam ni.

puan jari said...

sama la farah...x marah pon nangis kalau marah lg lah pandai suh baba yg pujuk...haih lah anok!

NenetPenne (NP) said...

good girl...dah bersalah, terus nangis awal2 supaya ummi tak marah....

kalau tak nangis, sure kena marah kan? kan kan?

diana ghazali said...

hihi..
aku pun sama farah. kalau bleh mmg nak jaga si kecik ni smpai bila2. hari tu cam stres je sbb takde masa utk diri sendiri, hubby tny nk kerja ke? oh, mula dah imagine org lain jaga anak, camne aku nk hidup nnti? nehi nehi nehi

Madi @ Aed said...

sape org lain yg teman tu?huhu

Munie said...

Bestnya tgk maryam makan macam2. Sedih bila pk marisse plak taknak makan langsung hehe camne ni maghhhh

zawani said...

hehe.. tau2 je ye...sblm mak marah,...dah nangis awl2...