Pages

Tuesday, 18 September 2012

mee kari

raya dah habis. musim makan sedap tanpa perlu memasak dah habis. so sad~ =( eh. eh eh

open house kali ni, jumpa dua buah rumah jugak yang buat mee kari. tapi rasa macam tak puas jugak makan. rasa nak makan lagi.

setiap kali pregnant i tak tahu mengidam tu macam mana. kalau cakap rasa nak makan, tak pregnant pong ade jer rasa teringin nak makan kan? biasanya benda yang teringin nak makan boleh masak sendiri jer. bukan lah terer boleh masak semua benda, tapi kalau tak reti tu google je lah. ape susah. =D

kalau tak cukup bahan, kita buat jer guna bahan yang ade. hehe. lagi pon dasar orang syok sendiri ni, masak la camane pon, kalau masakan sendiri mesti rasa sedap nye. =P

mee kari serba tak cukup

memang serba tak cukup. tak layak pon panggil mee kari sebab guna spaghetti. hahaha. dah tu jer yang ade dalam gerobok ajaib. tauhu takde, garnishing malas nak buat. sayur tak celur asing, lauk ape yang ade semua campak dalam kuah. asal rasa sedap cukup rasa ditekak mak. makan satu mangkuk penuh tu. puas hatiiii. =D

walid maryam tak makan sangat jenis kari-kanri ni. mee kari pon dia kureng. so malas lah masak masa dia ade. masak masa lunch masa ngan maryam lagi syiok..

 
mee kari junior

buat mcm kari biasa jer. kurangkan serbuk kari dan tak guna asam keping. guna asam limau jer. sayur-sayuran adalah sayur sawi dan taugeh.

dinner maryam. petang nya makan kari ngan nasi pulak.

i ade jugak terasa nak makan tepung bungkus. sejenis kuih dia bungkus dalam daun pisang. warna putih buat ngan santan campur tepung beras (kut? tak ingat). rasa tepung tu masin-masin lemak sikit. pastu ade inti kelapa yang manis masak ngan gula melaka. memang setap ah! (meleleh ayaq liuq T_T) banyak jer jumpa kat kelantan. masa kat kelantan hari tu lagi rasa nak makan. cakap kat orang teww dia buat tak tahu jer kan, layan tido lagi best dari layan bini. padahal kalau jalan sikit kedai kopi depan rumah dia pon mesti ade nye orang jual masa breakfast. kat kl ni merasa lah mencari. mana nak jumpa kat kawasan rumah i neh.

hurmpphhh. jauh sikit ade kut. ade ke jual kat belauk long?

pernah lah buat ngan my mom masa kecik-kecik zaman muda-muda dulu. tapi leceh *ehem* malasnya nak buat sendiri.

u salah bie. dok kire.

kalau ni adalah mengidam bukan nafsu mak buyong, amboi baby-baby ku sekelian. kelantan habis lah kira nak makan kuih kelantan? maryam dulu giler teringin nak makan lompat tikam.

6 comments:

NenetPenne (NP) said...

ada satu kedai makanan kelantan, namanya NZ restorant..betul2 depan KL International Hotel kat Chow Kit tu... kedai buruk jer tapi lauk pauk adalah asli kelantan..perghhh marvelousss...

mrs.spicy said...

net, selalu jugak g makan situ net..akan diusahakan bila dah habis musim open house ni. thanks net!

alyyani said...

raya baru ni tak jumpa mee kari pun. nak kena buat sendiri jugak la. tp tak rajin macam ummi maryam. hehehe

FARAH deeb said...

Abes sampai petang kena belasah kari! Akakaa... amboiihhh kemain ngidam nak makan memacam no! Baik carik ko tak nanti orang tue kate meleleh aje air liur budak tu bile kuar sok nanti! *Gamaknyelah*
My latest Entry :)
Nak renovate rumah? Camno?

nia said...

wah,dua2 my favourite..tepung bungkus sedapp..kat sini senang je nak dapat..;-)

Madi @ Aed said...

x sure la yah..u nk ke klu ade?weekend la kot..hehe