Pages

Wednesday, 25 July 2012

french toast rajin dan malas

buat food cantik-cantik kat maryam ni adalah macam satu terapi (cantik ke?) . kepuasan disitu. tapi kerajinan bukan ade sokmo. heheh

ni masa rajin. 123 broccoli french toast

sila telengkan kepala. dengki blogspot ni. sukahati dia nak rotate.

 maryam pon nampak happy bila bentuk cantik macam ni. 

senang sangat nak buat brokoli french toast ni. hanya perlukan.

2 keping roti
sebiji telur (pukul)
brokoli floret

cara nak buat dia. tekap roti keping guna acuan. celup roti dalam telur. goreng atas pan yang diletak sedikit minyak, tabur brokoli foret atas dia. balikkan biar dua-dua permukaan masak.

 
kalau malas jadi macam ni jer

hehehe. pukul telur, campak sekeping roti, goreng atas pan, tabur brokoli floret, setel!

pastu potong kecik-kecik sekali ngap.

habis jugak makan. cuma kurang laju je lah. huhu

kalau malas lagi jadi lah macam ni. cheesy raisin toast. hihi

tabur cheese ngan raisin atas roti, bakar dalam sandwich maker. done!



6 comments:

Saleha said...

celup dalam roti? apa makna tu?

salam kenal.. follow sini ye

selamat berpuasa

♥MAMASYAZA♥ said...

semuanya nampak sedap walaupun simple

Madi @ Aed said...

kurusnye maryam..maryam poso ko?huhu

dilahadith said...

Brocoli floret tu adalah brocoli bghn bunge2 dia tu je ye? Ke ade jenis brocoli lain?

mrs.spicy said...

saleha, typo! hihi

mamasyaza, bulan2 pose ni seme nampak sedap=P

along, dietttt..hahaha..make banyok berat xnaik budok ni. make non stop loni..

dilahadith, a ah..yang bunga2 hijau2 tu jer..bahagian tu yang banyak khasiat =)

gee ryder said...

bilala afeef dapat makan telur ni.
skang dia xnak sangat roti pulak...adoiii