Pages

Friday, 13 July 2012

dah jumaat


 nak menggunting and kerat kuku u mesti u tak bagi i buat sebab kalau i buat mesti senget benget kuku u. hehe. tapi banyak lagi kerja lain yang boleh tunjuk taat kan. tapi tu pon i dok mampu buat jugak. tq sebab faham and sabar. i love u so much bie!


hello mommies~

cepat jer jumaat balik kan. cepat jer masa berlalu tengok-tengok dah 2 hari tak update blog. i ngat loya yang hilang akan mengembalikan energy yang hilang. tapi energy tetap tak datang. mood pon menghilang sekali ngan loya. ni lunch ngan dinner maryam semalam.

mac and cheese

white sauce tu i tumis bawang dengan unsalted butter, letak udang, tepung atta sikit. pastu masukkan air. masukkan cheese. akhir sekali brokoli. pastu macaroni.

 ok gambar takde tangan

dia makan 2/3 jer dari ni 1/3 mak habiskan. 





makan pon macam main-main jer. tak bersungguh-sungguh macam makan nasi. asyik nak nasi jer budak ni sekarang. melayu sungguh. huhu. petangnya lagilah tak nak langsung mac and cheese ni. ingatkan kenyang lagi sebab dia menyusu dengan jayanya petang tu. tunggu walid balik kerja makan sekali ngan walid pon tak nak. pastu bila kiteorang makan nasi try suapkan nasi semulut. nak pulak. sambil cakap "dappp..dapppp" buat muka nikmat giler boleh makan nasi. 

jadi ummi nya gorenglah telur hancur sebiji suap dia ngan nasi kosong panas-panas. berulamkan timun jepong jer. banyakkk makan. walid dah habis makan pon dia tak habis makan lagi. hehehe. budak ni memang makan lambat. kuntah 44 kali katanya. nak nasi rupanyaaaa. walid sangat awak ni!


6 comments:

sally said...

maryam mcm radhi skang pun nk nasi je..kalo msk vegeroni spiral tu buat mac n cheese mkn..tp kalo spageti buat bolognese or makaroni sup ke goreng ka xmau..nasi kosong tu jugak dier crk kalo time kitorang mkn.mmg muka nikmat lepas suap siam amm...amm..hehheh.kalo letak sayur2 dier cmpk je..mlm td papa dier msk koteow goreng..die nye nasi dgn sup telur xmo..celurkan koteow jap buh kuah sup mkn plak..tp sayur2 cmpk bwh..haishh..heheheh

mrs.spicy said...

kak sally..welcome back! ofis boleh bukak fb dah ke?

Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P said...

teringat masa Yana kecik suka makan nasi putih + telur goreng + kicap + sos : sedap sangat, bertambah2. Lagi2 kalau mak yg suapkan.. sekarang pun masih juga gilakan menu yg sama, cuma kurang makan nasi..

Anonymous said...

bagus maryam boleh mkn brokoli itu. My son x mau, agak nye texture brokoli yg geli2 kat lidah tu buat dia reject.
My son skrg x nak nasi, nak spagheti je. Even pasta lain mcm macaroni, vegeroni spiral xmau.

-Ummi Syahmi-

sally said...

farah..blog je boleh fb xboleh.huhuuhu.jdlah jugak adlist leh tau gak n tgok maryam kt gambo..hehehe..

maya amir said...

happy bday farah:))) today kan.. ingat org yg lahir 16 july adalah org yang cool & bergaya..kekekek