Pages

Tuesday, 17 July 2012

breakfast malas-malas

 cubaan berpuasa hari ni. susahnya nak habiskan uasa ganti yang tinggal sehari ni.  cubaan semalam gagal.

limau dan cheesy raisin toast lagi dan lagi

sekarang malas nak betul nak masak renyah-renyah. malas membunuh kreativiti kan? asyik makan benda sama jer. hohoho lagi pon sebab sikalang bangun sama ngan maryam (hehe) so kene sediakan breakfast cepat dan pantas. dia bangun memang terus cari food.

maryam suka oren , limau dan adik beradik masam ni. tapi dia tak boleh nak makan oren hari-hari. kiwi pon tak bleh. nanti vontot merah. limau ni tak tahu lah.

baca doa. amin~




lepas habis limau baru la makan roti.

9 comments:

♥MAMASYAZA♥ said...

sronok tgk kakak cumel dok makan, cute ja walaupun baru bgn tdo

Mooniqueen said...

Senang n baiknya bila makan...

sally said...

bagusnyer maryam..radhi smp sakng xmo mkn roti yg dibuat mc ni or dimasak roti kosong maulah dier..samalah cucur ke cekdook ke lempeng ke senang skit pg2..die mau oat.nasi goreng.bihun goreng..pasta goreng ke...kelam kabut pg2 nk masak dgn utk lunch lg.pelik jugak radhi ni ..ari sabtu wat shell tart tu deir dukla nk2 duk bwk lari..pg ahad tu buatkan yg xde gula utk deir bkn main seronok die makan..mintk resepi dr shahazlin..

mrs.spicy said...

maryam pagi2 xnak benda goreng2 gitu kak sally..benda ketul2 nak la..oat pon ok kalau lama2 xmakan..tu pon dia kutip buah dulu..huhu

sally said...

baguslah jugak adela bnyk bende nk masak kan..ni dah asik2 bende tu je nk mkn..kalo oat pun xderla hari2..dier pun sama kdg2 kutip buah gak..radhi ni dah bnyk akai..makin manja pun yer..aduhai ..kalo dah nages huh mcm kene pukul..nk bende xdpt hah baring la tas lantai nages..

mrs.spicy said...

hahaha..sama perangai ngan maryam..ni pon tgh guling2 ni..xtau nak ape..saborrr jelah

sally said...

depa ni mmg sama kot..kalo deir dah tunjuk tu kite xamik kan kite ckp xbg..mmg mengamuk .pastu siap amik ape yga de depan mata siap baling2..perangai lain sgt dgn abg deir time baya2 dier..abg deir kalo kite ckp xbole tu dah diam dah..ni tak..radhi2..

puan jari said...

eh...same la ngn anak wani bila x dpt apa yg die nak mulalah berguling kt lantai tunjuk protes...mane la mama die x sentap!!

Nor Hafizah said...

Farah, sukanya tengok Maryam makan. Anak-anak saya kurang makan. Si abang 2 3 hari ni saja bila saya mahu suapkan nasi baru nak makan. Si adik pula mahu pegang sendiri makanan. tapi bukan makan, gigt lepas itu keluarkan balik. saya ada cuba beberapa resipi daripada blog awak, lastnya saya yang habiskan.