Pages

Monday, 2 July 2012

14 minggu

untuk tatapan sesiapa yang request tu =)

14 minggus

ada orang tanya kenapa dah tak rajin update gambar perut. alah..baru 3m ++, perut nampak lemaks jer lebih. pastu dah 3rd pregnancy so semangat tu kurang la sikit. muahahaha

tapi jaga makan, and benda2 buat masa pregnancy ni adalah lebih kurang sama jer ngan maryam. baru lah adil dan saksama kan.

pregnancy kali ni rasa macam sangat cepat berlalu. sedar-sedar. eh dah 14 minggu. berat pon maintain jer naik 2-3 kilo dari pre pregnancy punya berat. maybe sebab memang dah overweight kut. so berat tak naik dengan hebatnya macam pregnankan maryam dulu. padahal selera macam bela hantu. mungkin jugak sebab bf. mungkin jugak sebab dah tak minum anmum. tgk anmum pon dah muak. fresh milk tersetappp

alhamdulillah morning sickness dah berlalu pergi kut. loya-loya muntah dah jarang. cuma sekarang keletihan melampau jer. makin hari makin letih. mungkin ni latihan nak menjaga 2 orang budak nanti kan. banyak activiti dirancang nak buat ngan maryam. tapi rangan tinggal rancangan jer. kesian maryam. ummi tak larat lagi. insyaAllah maryam, dalam masa terdekat yer sayang.

kegembiraan adalah salah satu bentuk rezeki kan. bukan wang ringgit jer. syukur alhamdulillah. pregnancy kali ni nak buang jauh-jauh stress-stress yang tak perlu. mari kita menggembirakan hati orang kesayangan sahaja, abaikan dulu urusan duniawi yang boleh menambah stress. so saya adalah berada dalam keadaan mood gembira mood keawang-angan sokmo. =)

i ade senarai panjang tugas-tugas harian ni. tapi satu apa pon tak start lagi. muahahaha. cukup la dulu merapu. marilah kita menggembirakan hati suami.


8 comments:

eMMe said...

Farah, perot kecik lagik...
saya nye perot besar sebab twin kan.. InsyaAllah... saya dah 18 minggu... Farah due tahun Jan 2013 ke? saya Dis 2012...

mrs.spicy said...

emme, insyaAllah due 30/12.huhu

♥MAMASYAZA♥ said...

betul tu, waktu preggy tak boleh stress, kena happy selalu...hehehe

shark said...

enjoy your pregnancy time..:)
cehhh tetibe i plak ada mood nak tambah anak walopun x bole lagi..kene skolah bg habes dulu ;p

ShimaSalleh said...

wah! 14mgu dh nampak camni Magh? Errr jakun sat

mamalieyna said...

yeaaa...nmpk sihat je farah..baby hujung tahun la ni ye farah..same like hakeem lah..take care~

happy2 sokmo~

Has said...

baru taw! congrats

eMMe said...

betul2 hujung Farah, silap2 dapat 1.1.13 la heheheh.....