Pages

Tuesday, 26 June 2012

keropok ikan dori

i adalah sangat sihat hari ni. weeheeeheee

well, kalau cukup tido dan cukup kasih sayang insyaAllah sihat =P

pagi tadi i breakfast keropok lekor yang adik beli kat kuala kemamang hari tu, maryam i buatkan oat+ buah

dia kutip makan buah jer, pastu dia buat buat muka " blerghhh.. ape ni ummi. breakfast benda yang sama dua hari berturut-turut. tak nakkkk" *sambil tengok tv. dipendek kan cerita, lepas habis buah dia tak nak dah. hurmm

tapi dok sibuk nak keropok lekor mak. manaboleyhhhh!!!

so i pon defrost lah itu kepingan ikan dori. nak buat keropok express. masuk kepingan ikan dori, seketul ais, tepung ubi dalam food processor sampai dia membentuh doh. pastu gentel2. masa gentel tu xnak melekat guna tepung jugak. rebus sampai masak adunan terapung. pastu goreng. memang express. terima kasih kepada food processor.


sebab nak express, bentuk pon macam-macam.

 my first keropok



guna ikan isi hitam lagi cantik la kut result dia. huhu. tapi malas la pulok nak perisi ikan. ikan dori senang sebab dah xde tulang. lalala~

emang dasar pemalas.

5 comments:

etiey.com said...

terbaekkkk!!!

ibu mitahli... amin

wardahkamaruzzaman said...

Waaa..hebak2 buat kepok baby.

gee ryder said...

lantakla bentuk ape pun asal jadi keropok hehe.

ahhhh ni yg rasa nak beli fp ni :p

maya amir said...

ikan dori tu camne sebenarnye..hehehe

shark said...

macam sedap ;p