Pages

Monday, 11 June 2012

cucur labu

 murah rezeki maryam. labu kegemaran dia, tapi ummi jarang pon beli sebab stock labu tak pernah putus kat rumah ni. kalau nenek dia datang, nenek dia belikan banyak-banyak. ni pulak jiran kasi. fresh dari ladang. tanam sendiri. tapi ayah dia tanam kat kampung la. hihi. mana nak tanam kat apartment niiiii

breakfast ummi ngan maryam.

puree labu (steam labu, lenyek dengan garpu sampai hancur)
air suam sikit
tepung atta
telur (optional)
sedikit soda bicarbonat (optional, kalau budak kicik lagi xyah letak pon tak pe)

gaul sebati, goreng mcm biasa.

fresh milk ngan cucur saiz besau-besau tu ummi punya. maryam saiz mini sekali suap ngan susu ummi jer. hihi

alhamdulillah. dah nak dekat 3 bulan dah baby dalam perut. masih ade rezeki maryam nak menyusu susu ummi. susu alhamdulillah masih cukup. lagipon direct feeding tak de masalah kut. insyaAllah.

 hooo..sedap jugak makhluk buruk rupa ni

tapi yang ummi macam lagi best jerr

tak pelah maryam makan yang maryam punya lah


 auuuummmm!

seluar ibu belikan

ish. ish. sipi nye duduk budok weii



 sumbat sampai penuh mulut. kalau benda dia suka dia ade masalah ketamakan sikit. kalau dibiarkan habis satu pinggan tu dia sumbat

marah sebab ummi amik pinggan

telan dulu!

10 comments:

*azni* said...

alahai comeinyo anak dara ni makan,sampai ke atas meja..hihi..bila tgk maryam ni teringin lak nak anak pompuan..boleh pakaikan bling2 mcm maryam tu..comel je..eh,ke situ pulak sy ni.. ;)

fara_poda said...

Thanks for the idea... baru terfikir2 nak buat apa dgn puree labu kat peti ais.. Kalo bagi terus jer mesti anak saya taknak.. anak saya da 1y5m.

mama mia said...

lama x nmpak kakak maryam.. cam dh lain sket.. rambut baru kot.. tp tetap tomey.. :)

Wanieys said...

haha comelnye mariam hihihi

Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P said...

aloloo..cian maryam ummi amik pinggan ye.. lain kali makan perlahan2 ye sayang, gelojoh amalan syaitan ..

Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P said...

aloloo..cian maryam ummi amik pinggan ye.. lain kali makan perlahan2 ye sayang, gelojoh amalan syaitan ..

Mama Faris said...

Maryam..maryam.. tak elok tamak² taw.huhuhu.
Tp Faris pun kdg suka tamak. Sumbat bebanyak dlm mulut pastu xblh nk telan, dia luah balik. haihs..

♥MAMASYAZA♥ said...

alahai sronoknye tgk budak cumel tu mkn atas meja

ederq said...

samaaa dgn cha. dia sumbat sampai nak tercekik. pastu ter ter nak water haha

~ Secantik hati ~ said...

same cm awatif..ketamakan yg melampo..abeh sume dok sumbat..haiyaaaa..