Pages

Friday, 22 June 2012

bunga-bunga cinta

happy Friday everyone! 

hari ni nak tempek gambar-gambar breakfast maryam ngan dinner semalam jer. kene membanting tulang kemas rumah.

 
budak baru bangun tido makan. sila abaikan rambut dia..haha

macaroni dengan sup ayam. dengan buah honey dew dan secebis anggur. =P

macam biasa. serang buah dulu. huhu

 
lepas tu baru makan makanan ruji. ikut sunnah nabi katanya =)

breakfast pagi ni, lebihan sup semalam, lenye jer isi ayam dah sayur mayur dalam sup, tanpa kuah sup..buat chicken sandwich

buat 7 ketul sebelum sesibergambar dah habis dua ketul sebab budak baru bangun tido lapar sangat. tak menyempat

buat sandwich mcm ni senang dia nak ngap. tak berterabur. caranya sama dengan buat sandwich bentuk love hari tu. acuan jer bentuk lain. kali ni tema bunga-bunga. boleh tengok kat SINI

makan honeydew jugak pagi ni

ade jer tangan tak sabar kan (-______-")

jadi lah walaupon buah dah berlubang satu




habis cerita~

6 comments:

Byzura Mj (By) said...

farah kat mana beli main tekap tekap makanan tu? nak simpan buat tuk faris nanti. hahaha

NenetPenne (NP) said...

ibu yang sangat rajin
betul laa sebab ada masa nak buat bentuk mcm2 untuk buah tu...
maryam should be proud of having a mum like u...

SURIA AMANDA said...

good girl..agaknya kan budak2 suka makan benda2 yg nampak kreatif kat mata diorang kan? coz anak buah i..kembar..tp sgt x suka makan..lebih kepada susu..kalau dpt suap bubur pun sesudu dua jer..pas tu x nak dh..mana nak cari acuan mcm tu eh?

bibi yusof said...

saya slalu bace blog awk...
bagus la maryam makan macam2 and habes... good girl..
anak sy, tk suke makan macam2 .. try macam2 ..macam2 perangai die buat..
but i've tried your recipe.. tomyam for baby... my son loves it.. :)

mrs.spicy said...

by, suria amanda, dapatkan di daiso berhampirannnnn~ hehehe

net: rajin kalu ade mood..huhu

bibi: bukan selalu habis..ikut mood=)

Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P said...

kreatif dan rajin mama maryam ni..
kalau maryam takmau makan mesti mama nangis kuat2 ! hehee