Pages

Friday, 29 June 2012

breakfast keadaan terkawal

 sekarang ni, masa makan yang dia paling banyak makan adalah breakfast. kalau breakfast buat lah ape saja, dia makan insyaAllah. dengan syarat jangan asyik makanan sama lah. kita pon boring kalau mengadap food sama. ye dok?

breakfast pagi ni: fruit salad (honey dew, oren, anggur), fish fillet open sandwich

fish fillet ni sonang jer buat. fillet ikan dori, golek dalam tepung, celup telur, golek breadcrumb

warna dia hitam-hitam sitompok manggis sebab i guna homemade breadcrumb. guna kulit roti wholegrain tu pastu guna yang atas bawah..memang hitam gelap lah kalu breadcrumb mak..

hiris roti, tabur cheese parut atas roti, pastu letak fish fillet tu..bakar sekejapan jer sebab nak bagi cheese tu cair..


 muka serius tengok tv

serius lagi

tiba-tiba senyum

serius balik

 ok, dah kenyang dah!

4 comments:

Nanak said...

hi, salam kenal...
suka tgk piring n mangkuk tu..hehe...
ada jual online tak rasanya?

Anonymous said...

Salam farah.. I am ur blog stalker. Gud girl la maryam ni.. Mkn sokmo ape umi dia masak. Ank i skrg 11 bulan, tak nak mkn sgt. Tapi buah ok. Tak tolak lgsg!

nieda said...

duka tgk mariam mkn

Anonymous said...

Piring tu beli kat ikea kan? ;)