Pages

Monday, 21 May 2012

selera mak

sekarang ni semua orang dalam rumah ni ikut selera i. sebab i tukang masak so i berkuasa. muahaha

western-western tak berapa nak boleh sekarang. cheese lagi lah! terus kembang tengakak.

seafood olio menu terpaksa. ni menu masa maryam demam. nangis jer. masa lunch pon mak xsempat lagi makan. so masak jer ape yang senang, dia boleh makan sekali.  tapi lepas asingkan untuk maryam, untuk diri sendiri mak tambah cili potong, perah asam limau banyak2..nyum nyum..

petangnya terasa nak makan nasi air. so satu family la kene makan nasi air. hehe

maryam punya: nasi air+ stir fried sawi + capsicum + ikan bilis goreng

ni untuk mak bapak. sawi goreng tocu + ikan bilis

tak perlu susah-susah makan nasi air kat kedai.hehe

kalau tengahari tiba-tiba nak makan nasi air, tapi malas nak masak nasi, i makan ngan oat jer. setappp jugak..tapi tu menu husband mak takde lah..kalau dia ade mana nak pandang oat-oat ni.

pregnant kali ni hari hari ade jer benda nak makan. macam bila nak tu hari ni jugak kene dapatkan sebab macam batul-betul nak makan. tak sure ni selera anak ke selera mak. tapi selera sama jer masa pregnantkan maryam, i suka something yang rasa kuat, masin, masam, pedas. menu rasa bland terus rasa bluekkk. tapi setakat hari ni, kalau rasa nak makan something mesti gigih masak sendiri jer..yelah..setakat nak makan ikan tenggiri dengan telur ikan tenggiri goreng kunyit, tutup mata pon boleh buat...benda-benda simple macam ni jer boleh masuk tekak..hehe bagusla kan. tak menyusahkan orang.

ok lah. takde masa sangat nak merapu. ade dua kanak-kanak yang hendak dilayan. adios~

4 comments:

Ami said...

sedaknyo nasi air,kalu di kb mesti mitok hok special ado perut,paru huhu

NenetPenne (NP) said...

tapi tu pun nampak sedap...

shark said...

nasi air versi ore kelate ;p
nampak sedap..tp mmg sedap kalo mkn dgn ikan bilis..seriussss

FARAH deeb said...

sedapkan nasi air tiu. Sesuke bleh tambah dia punye side menu. Hehe... tp itu pun tak terbuat2 sampai la bulih? Malasnya daku!
My latest Entry :)
Mak sentap kat Citrawarna 2012 Dataran Merdeka