Pages

Tuesday, 22 May 2012

sementara maryam menyusu

hari ni busy, sebab maryam ade appointment ngan doc dia. nak kene masak and siapkan budak-budak sebelum pukul 11. sementara maryam menyusu curi masa update blog sekejapan sebab takut u ol rindu i..teeeheeee

ok baiklah. bukan. update blog melepaskan gian. semalam habis siap semua kerja rumah. eh, xsiap pon. dapur xkemas sebab dah terlampau penat dah. tido pon tak sedar ape-ape semalam. maryam bangun menyusu pon macam sedar tak sedar jer. im sooooo tired.

menu kanak-kanak semalam

ikan bakar

i tumbuk bawang putih, bawang merah, halia, kunyit, serai. wangiiii. balut ngan aluminium foil..kalau ade daun kunyit lagi setap kan.


 
ikan bakar sayur air bayam.

sayur air bayam macam biasa lah. tumbuk bawang merah sikit, bawang putih tersangat sikit, ikan bilis, lada hitam.

i pon makan menu ni jugak. cuma ikan mak ade garam la. sayur tumpang jer sayur tawar dieorang. senang bukan? hihi

ini lah kanak-kanak tersebut..afeef still makan food hancur, xnak makan bayam kalau kasar. so dia menelan sanagt cepat. 3 suap dia, maryam baru sesuap. pastu maryam dah siap, afeef makan lagi. huhu. memang banyak boy makan.

tapi sebab ade kawan kut, maryam makan banyak la sikit dari biasa. tak pon memang selera dia dah kembali...

oklah. nak mandikan budak-budak.




6 comments:

rafaliah said...

As-Salam..bestnyer bila anak-anak kita makan banyak kan?
Wahh..harini bolehlah wat menu ni untuk anak saya..harus daku ke kedai sekejap lagi ni..hehe..:-)

♥MAMASYAZA♥ said...

sedapnye tgk ikan tu

LiTtLe^m3 said...

Wahh.. nk tumpang mkn sana gak.. auntie sick kat rumah ni dh 2 hari :p

Madi @ Aed said...

leka betul maryam tgk afeef borak..ade ape2 ke maryam???;p

gee ryder said...

dah agak dah afeef makan ikan sebab bau ikan semalam hehehe...

aah kalau sayur kena halussss jer baru dia nak

GreenJade said...

kdg2 menu simple tu buat makan bertambah2 sis..hehehe

salam singgah..salam ukhwah :)