Pages

Friday, 11 May 2012

makanan cap ibu dan anak dan bapak

 sebelum tayang gambar food tayang budak dah banyak akal.

pagi bila entah, mandi pon belom ni, bukak almari ambik seluar soh ummi pakaikan. korean la sangat kat, pakai hot pant legging munga2..haha pastu beg munga-munga. ya allah! mangsa fesyen betul anak oi!


lepas tu baru tayang food. tayang secara pukal lah. sebab semalam tak de sesi menayang. hihi. semalam puasa noks. puasa ganti 6 hari lagi ni. melepek la semalam tak bermaya. nak berfikir tulis blog pon tak mampu.

breakfast: roti bakar telur buruk rupa..hihi..biasa susun pisang cantik2 atas roti. ni lenyek2 jer campur telur.

snek: banana+ avocado + yogurt

lunch: bubur sup daging

ni resepi ulangan jer. boleh search kat ruangan search tu kalau nak resepi..xpon cari kat list kat tepi ni.

ni menu breakfast ibu dan anak: pisang grilled cheese ngan oat+mangga+yogurt

ni lunch: nai+ telur dadar+ bayam tumis ikan bilis. untuk ummi goreng ikan kering sikit. lama xmakan ikan kering. lagipon telur dadar ngan sayur bayam tu tawaq hebeq. share ngan maryam kan. so umii need perasa. sekali ikan kering tu tak masin daa. tawar jugak..rasa ni ikan mak cik aku kasi dia beli kat kedah..xmasin langsung tapi rangup. nipis2 jer ikan kering nye. agak frust disitu sebab tak masin..hahaha..tiba2 rasa nak makan ikan pekasam.nyum nyum

ni hidangan bapak2.

asam pedas





 
 gulai kuning ikan tambang, ikan tambang goreng, ulam timun, budu

simple jer menu berbuka semalam. hehe





6 comments:

LiTtLe^m3 said...

sejak cakap kat abah baiti yang maryam suka makan pisang tanduk.. bila dia menuai pisang tanduk dia tanya bila nk balik ambik pisang bg anak jiran tu.

mrs.spicy said...

a ah babe..hari ni pon makan pisang tanduk jugak breakfast..haha..nanti ingat nak buat pengat..cicah roti..dia suka jugak biasanya..nak goreng xjadi2 lagii..haha..pemalas=P

shark said...

sedap..x tau nak komen apa dah ;p

Anonymous said...

cemana nak makan budu yea? hahaa (sengal tak soklan?) ofismate bagi budu.. tp dia pun xreti makan.. perah asam limau ngan letak cili ek?

(amai malas nak log in).. hihi

sally said...

baiti jiran farah..nk gak pisang tanduk..hehehe

gee ryder said...

ikan tambang ke ikan tamban farah? hehe...
ikan banyak tulang :p