Pages

Wednesday, 30 May 2012

cak!

 sori sebab lama tak update blog. ceyyy. feeling retis.

saya adalah tersangat tired dan penat(eh ade beza ke?). diserang all day sickness. bukan setakat morning jer. sesungguhnya setiap pregnancy lain-lain cabarannya kan. masa maryam dulu tak dak pon muntah-muntah. tapi sampai bedridden. pregnancy kali ni harapnya lancar lah. muntah-muntah loya-loya ni i boleh tahan. sikit kecil punya hal.

orang kata nursing during pregnancy adalah penat. rupanya bukannya penat, tapi PENAT GILERRRRRRRR

tapi demi mu maryam. ummi tak merungut. ummi cakap jer. ummi tak kisah pon. asalkan maryam dapat yang terbaik, selagi ummi mampu.


breakfast pagi ni. pancake ngan madu


 
i tak stick dengan mana2 resepi pancake lagi. still lagi berada dalam tahap improvement. tapi kali ni tepung atta habis pulok. i pulak malas nak buat list nak suruh walid dia beli barang dapo. huhu. habiskan dulu mana yang ada la

 kali ni guna.
1 biji telur gred C
1/2 cawan tapung naik sendiri
60 ml air/ susu
1 sudu minyak zaitun

blen telur ngan minyak, masukkan air, masukkan tepung naik sendiri. siap. semua guna blender jer. rehatkan barang 30-1 jam sebelum masak.

dapat lah bayak ni mini pancake



maryam makan sampai ke tengahari cicah kari.

6 comments:

eMMe said...

tahniah! pregnant lagik!
maryam tak lame lagi dpt adik
take care..
bile due?
saya InsyaAllah bulan 12 ni...

sori lame tak singgah, tergerak hati singgah blog fara baca2 baru tau fara pregnant, congrate again!!

wardahkamaruzzaman said...

alololo..all day sickness ka??dugaan2..pttla tiap2 ari menanti resepi baru Maryam xmuncul2 hehe..

Hani said...

yammm brekfes kite same!! hi five skekkkkk patutla cik hani tbe2 rase nk kona masuk McD beli penkekk kekeke

shark said...

ai x reti buat pancake !!;p

mama mia said...

dap nye pancake dia.. ummi maryam pakai madu jenis cmne yek.. share2 le.. :)

Intan and The Boys said...

ok. now terpinga2. sorang lagi kawan blog preggy tapi aku tak tau!!!

arghhh...tensennya lama sangat tak bukak blog. banyak benda tak tau.

anyway, congrats beb!! meh nak peluk2 meh...