Pages

Saturday, 28 April 2012

rindu rindu

puding oat bakar. resepi macam biasa

1/2 cawan oat
1 cawan yogurt+ air
1 biji telur
buah-buahan..(i guna strawberi pisang. combination yang paling digemari)

campur jer semua. bakar pada suhu 180 degree C. dalam 30-40 minit.

*kalau nak adenan kental kurangkan oat jadi 1/4 yogurt 1/2, telur masih sebiji.

kalau buat resepi kat atas, tak kentang sangat. . lembik-lembik maryam suka





i bak balik kampunghari ni. boleh jumpa shahir kesayangan beta. rindu-rinduan lah. hari tu baru jumpa padahalnye!

3 comments:

shark said...

mcm sedap..nak try ;p
asik nk try tp x buat2 jugak..;p

Anonymous said...

salam. first time google utk cari puding oat utk bb sy umo 9mo.. then terjumpa blog awk.. terus tersangkut! heheh sy xde oven, bleh ke puding ni dikukus?

p/s nk tanye: penah x awk experience bb mcm nak choke (actually dah buat aksi tercekik pun) bila dia mkn piece of tembikai ke.. finger food ke? bb sy ada gg 4 btg tp still x reti nak kunyah... smua nak mkn yg dh diproses je (i.e kunyah hee.. or blended..) any idea?

thnks

-mummy asyraf
TQ..

mrs.spicy said...

dia bukan choking kut..gagging..try kasarkan sikit jer texture dari yang dia makan biasa..pastu finger food kene make sure memang betul2 lembut senang dia nak telan..dia gagging sebab dia xleh nak telan